Γαζανός ποταμός: Καταπτώσεις κάτω από τη γέφυρα της Αμμουδάρας

Petite Perle 300×250

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του Γαζανού ποταμού από καλάμια, λάσπη κι άλλα φερτά υλικά που έκλειναν την κοίτη και τις όχθες του δημιουργώντας συνθήκες για πλημμυρικά φαινόμενα έκαναν την εμφάνιση τους παρόχθιες καταπτώσεις που εγκυμονούν τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει η Φωνή του Μαλεβιζίου, κάτω ακριβώς από τη γέφυρα στο ύψος της Αμμουδάρας, μετά τον καθαρισμό, κατέρρευσε τμήμα της όχθης κι έπεσε μέσα στην κοίτη κλείνοντας ένα κομμάτι της.

Κι αυτό συνέβη χωρίς να προηγηθούν ισχυρές καταιγίδες που λίγο πολύ περιμένει κανείς πως θα προκαλέσουν τέτοια προβλήματα. Και το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι τι θα συμβεί αν καταγραφούν ακραία καιρικά φαινόμενα, που δεν είναι πλέον σπάνια στην Κρήτη;

Να σημειώσουμε πως σε άλλα σημεία του Γαζανού, καλάμια και λάσπη, που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο του καθαρισμού, τα εναπόθεσαν στην όχθη με ορατό τον κίνδυνο να παρασυρθούν από τις βροχές και να βρεθούν ξανά μέση στην κοίτη. Να θυμίσουμε πως το κομμάτι του Γαζανού που ξεκινά από τη θάλασσα και κινείται επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου καθαρίστηκε λίγο πριν τα μέσα Νοεμβρίου, με αρκετή ομολογουμένως καθυστέρηση. Στις 15 Οκτωβρίου που πλημμύρισαν Αγία Πελαγία, Λυγαριά κι άλλες παραλιακές περιοχές του Μαλεβιζίου, ήταν ευτύχημα που ο Γαζανός δεν υπερχείλισε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ