Γυμνάσιο Γαζίου: Για δεύτερη ημέρα η κατάληψη

Petite Perle 300×250

Με τηλεκπαίδευση θα γίνει το μάθημα

Οι μαθητές επικαλούνται άσχημη συμπεριφορά από ορισμένους καθηγητές και χθες Τετάρτη πρώτα αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο και μετά ακολούθησε και ψηφοφορία.

Σήμερα, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα η κατάληψη συνεχίζεται, αν και μέσω κινητών οι μαθητές που είναι στο σπίτι κλήθηκαν να πάνε στο σχολείο για να γίνει εκ νέου ψηφοφορία για το αν θα συνεχιστεί ή όχι.

Όσο για την τηλεκπαίδευση αυτή δεν έγινε χθες.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους των μαθητών τονίζει ότι "όλα μπορούν να λυθούν με διάλογο και συζήτηση όχι με αλυσίδες και κλειστές πόρτες".

Αν και έγιναν προσπάθειες από το Σύλλογο αλλά και καθηγητές να γίνει διάλογος επί του θέματος που βάζει η μαθητική κοινότητα, αυτό δεν κατέστη δυνατό, και υπερίσχυσε η λύση της κατάληψης.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις της υποδιευθύντριας με το 15μελές, ωστόσο όλοι οι μαθητές έχουν αποχωρήσει από το σχολείο.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό και σήμερα ενώ θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση, τουλάχιστον αυτή την ενημέρωση έχουν από την μεταξύ τους επικοινωνία οι μαθητές.

*Φωτογραφία από την πρώτη ημέρα της κατάληψης

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ