Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: Η «τεσσάρα» δεν έφτασε στη «Μάνσαφτ» που έμεινε εκτός

Petite Perle 300×250

Η Γερμανία νίκησε με 4-2 την Κόστα Ρίκα σε αγώνα για την τελευταία αγωνιστική του πέμπτου ομίλου, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή αυτή η επικράτηση για να περάσει στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Κι αυτό διότι την ίδια ώρα η Ισπανία την… πάτησε από την Ιαπωνία κι έτσι η «μάνσαφτ» υστερώντας στην ισοβαθμία με τους «φούριας ρόχας» έμεινε εκτός συνέχειας λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκρότημα του Χάνσι Φλικ απέτυχε πλήρως στο Κατάρ με δεδομένο ότι για δεύτερο διαδοχικό Μουντιάλ δεν πέρασε τον όμιλο, αν και ήταν το μεγάλο φαβορί μαζί με τους Ισπανούς.

Όσο για τους «τίκος», έπαιξαν με ψυχή και για τρία λεπτά -όταν προηγήθηκαν 2-1- έζησαν το όνειρο αλλά στη συνέχεια λύγισαν.

Στην τελική βαθμολογία του γκρουπ, η Ιαπωνία τερμάτισε πρώτη με 6 βαθμούς, η Ισπανία με 4 πέρασε ως δεύτερη, η Γερμανία έμεινε εκτός επίσης με 4 και οι Κοσταρικανοί με 3 έμειναν ουραγοί.

Ο αγώνας αυτός φυσικά πέρασε στην ιστορία, καθώς ήταν ο πρώτος που είχε διαιτητή γυναίκα, τη Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ, ενώ και οι βοηθοί της ήταν επίσης γυναίκες.

Δέκα λεπτά χρειάστηκαν οι Γερμανοί για να προηγηθούν

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα η Γερμανία έδειξε τις προθέσεις της. Μόλις στο 2' έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Μουσιάλα.

Στο 9' ο Μίλερ θέλησε να απειλήσει με την κεφαλιά «ψαράκι» που επιχείρησε να μην είναι εύκολη και να καταλήγει αρκετά άουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου πάντως η «μάνσαφτ» κατάφερε να προηγηθεί. Έπειτα από καλά οργανωμένη επίθεση, ο Ράουμ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γκνάμπρι με κεφαλιά νίκησε τον Κέιλορ Νάβας για το 0-1.

Προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά η «μάνσαφτ» έχασε τις ευκαιρίες

Μετά το γκολ που δέχτηκαν οι «τίκος» θέλησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν, χωρίς πάντως να καταφέρουν να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Νόιερ.

Η επόμενη καλή στιγμή μάλιστα που καταγράφηκε ήταν ξανά για τη Γερμανία, με τον Γκορέτσκα να βάζει δύσκολα στον Νάβας και τον έμπειρο γκολκίπερ να αποκρούει σωτήρια.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ κυριαρχούσαν στο χορτάρι και σπατάλησαν ακόμα δύο καλές φάσεις. Πρώτα ο Μουσιάλα αστόχησε μέσα από την περιοχή στο 35' με τα τελειώματα του νεαρού μεσοεπιθετικού να είναι άσχημα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκνάμπρι έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια όμως το σουτ του ήταν άστοχο από δύσκολη θέση.

Ο Φούλερ δεν έγινε ξανά ήρωας

Η τεράστια ευκαιρία για τους τυπικά γηπεδούχους ήρθε στο 43', με τον Φούλερ να εκμεταλλεύεται τραγική γκάφα του Ρίντιγκερ όμως να μην μπορεί να νικήσει σε τετ α τετ τον Νόιερ.

Ο Τεχέδα σόκαρε την ομάδα του Φλικ

Η απόδοση της Γερμανίας παρουσίαζε μεγάλη και σοβαρή κάμψη, κάτι που έδειξαν διάθεση να το εκμεταλλευτούν οι «τίκος».

Τα κατάφεραν στο 58' σε μία καλά οργανωμένη αντεπίθεση, με τον Τεχέδα να παίρνει το «ριμπάουντ» και να νικάει από κοντά τον Νόιερ για το 1-1.

«Έσπασε» τα δοκάρια ο Μουσιάλα

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα και στο 61' ο Μουσιάλα σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος αστόχησε ξανά.

Επτά λεπτά αργότερα ο νεαρός σταρ της Μπάγερν Μονάχου θέλησε ξανά να σκοράρει, όμως το ωραίο δεξί σουτ που δοκίμασε σταμάτησε ξανά στο δοκάρι του Νάβας.

Ενδιάμεσα πάντως τα «πάντσερ» είχαν χάσει ακόμα μία ευκαιρία με το σουτ του Μίλερ να κοντράρει.

Επική ανατροπή από τους «τίκος»

Κι ενώ οι Γερμανοί πίεζαν μανιασμένα, η Κόστα Ρίκα ήταν εκείνη που βρήκε ξανά το γκολ. Στο 70' μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, το κέντρο της άμυνας και ο Νόιερ είχαν τραγική αντίδραση και ο Χουάν Πάμπλο Βάργκας με κοντινή προβολή «έγραψε» το 2-1.

Άμεση απάντηση με Χάβερτζ

Μόλις τρία λεπτά κράτησε το όνειρο της πρόκρισης για τους «τίκος». Κι αυτό διότι στο 73' ο Χάβερτζ βρέθηκε αμαρκάριστος εντός περιοχής κι εκτέλεσε τον Νάβας για το 2-2.

«Άγρια» ομορφιά, ανατροπή και οδυνηρός αποκλεισμός για αμφότερες

Στο 85' οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν το ματς. Μετά από σέντρα ακριβείας του Γκνάμπρι, ο Χάβερτζ με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 3-2.

Νωρίτερα βέβαια ο Κέιλορ Νάβας είχε «κατεβάσει ρολά» σε κοντινή προσπάθεια του Φίλρκουγκ.

Στο 89' ο Φίλκρουγκ πέτυχε κι άλλο γκολ από κοντά για το 4-2, όμως αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό για να προκριθεί η Γερμανία, παρά την επικράτησή της.

Κόστα Ρίκα (Λουίς Φερνάντο Σουάρες): Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ (74' Ματαρίτα), Μπόρχες, Τεχέδα (94' Κοντρέρας), Οβιέδο, Αγκιλέρα (46' Σάλας), Κάμπελ, Βενέγας (74' Μπένετ)

Γερμανία (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε (93' Γκίντερ), Ρίντιγκερ, Ράουμ (66' Ράουμ), Γκιντογκάν (55' Φίλκρουγκ), Γκορέτσκα (46' Κλόστερμαν), Γκναμπρί, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ (66' Χάβερτζ)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ