Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για την επίσκεψη Σταϊκούρα: “Η πραγματικότητα διαψεύδει τα ψέματα”

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στο Ηράκλειο

“Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο νησί και στην πόλη μας, στενάζουν από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, το μόνο που άφησε πίσω της, είναι οι χιλιοειπωμένες, και ψεύτικες εκφράσεις του τύπου: «το επιχειρείν αυτή η κυβέρνηση μπορεί να το κοιτάει στα μάτια με αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό» και « χτίσαμε ένα δίχτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

 Γιατί η πραγματικότητα διαψεύδει τούτες τις δηλώσεις. Τους μόνους που κοιτάζει στα μάτια η Κυβέρνηση, είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που με τις φοροαπαλλαγές, τις μειώσεις του μισθολογικού κόστους, την ασυδοσία, αυξάνουν σχεδόν προκλητικά την κερδοφορία τους. Τα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, με τον πληθωρισμό στα ύψη, με κόστος δανεισμού σχεδόν απαγορευτικό, με ιδιωτικό χρέος αμείωτο, δεν νιώθουν ότι  υπάρχει  δίχτυ προστασίας, αλλά πλήρης αδιαφορία, κατασχέσεις, και δεκάδες πλατφόρμες κοροϊδίας κι εμπαιγμού. 

Η οικονομική πολιτική της ΝΔ, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη, με τα συμφέροντα των ολίγων και οικονομικά ισχυρών, τα αποτελέσματά της, φανερά σε όλους, ιδιαίτερα στους ανίσχυρους και στους εργαζόμενους. Δεν καλύπτεται, δεν φτιασιδώνεται, αλλά ανατρέπεται με τους αγώνες των εργαζομένων και την πολιτική αλλαγή, που θα φέρει τη δικαιοσύνη και στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας”. 

Related Articles