Στη Βουλή, με πρωτοβουλία Χάρη Μαμουλάκη, οι προτάσεις του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την αποκατάσταση σεισμόπληκτων κτηρίων του ν. Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Την αναγκαιότητα βελτίωσης των διαδικασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτηρίων του νομού Ηρακλείου, αναδεικνύει με την κατάθεση σχετικής επιστολής του ΤΕΕ/ΤΑΚ ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης με την συνυπογραφή των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη και του Βουλευτή Λασιθίου Μανώλη Θραψανιώτη.

Με την επιστολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, τονίζεται η σημασία της επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κατοικιών σε οικοδομή χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας και επισημαίνεται ότι η ΔΑΕΦΚ επιδοτεί αποκλειστικά την ανακατασκευή κτιρίων που είναι κατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα ή με μεταλλικό σκελετό. Το ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρει την υποστελέχωση της ΥΔΟΜ Καστελίου που ευθύνεται για την πολύμηνη καθυστέρηση ακόμα και για την έκδοση μιας απλής βεβαίωσης θέσης ιδιοκτησίας, βεβαίωση η οποία χαρακτηρίζεται ως περιττή. Τέλος στην επιστολή καταγγέλλεται το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για τους οικονομικά ασθενέστερους ώστε να δοθούν κρατικές εγγυήσεις στις τράπεζες για λήψη δανείων αποκατάστασης ή ανακατασκευής του κτιρίου τους. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ