Εγκρίθηκε ο ετήσιος τακτικός προυπολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ο ετήσιος τακτικός προϋπολογισμός του 2023 της Περιφέρειας Κρήτης, ύψους 225 εκ. ευρώ. 

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης, «ως Περιφέρεια Κρήτης διεκδικούμε πάντα από το κεντρικό κράτος να είναι υψηλότερος ο προϋπολογισμός μας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει και να καλύψουμε έργα και δράσεις που εξελίσσονται και ψηφίζουμε την υλοποίησή του. Ωστόσο, δεν σταματάμε να ζητούμε αύξηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, αλλά κι από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πάντα διεκδικούμε ως Αυτοδιοίκηση», ανέφερε.    

Σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση των Περιφερειάρχων με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα γίνει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, επεσήμανε πως οι χρηματοδοτήσεις θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.  

Ο Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε πως η ΕΝΠΕ θα ζητήσει μέχρι τέλος του έτους να δοθούν επιπλέον χρηματοδοτήσεις, ειδικά για τα έργα που αφορούν τις φυσικές καταστροφές. 

Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του εξέφρασε την στήριξή του στον αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων που ζητούν την πρόσληψη προσωπικού για κάλυψη οργανικών θέσεων και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών. Το αίτημα εισηγήθηκε αντιπροσωπεία δικαστικών υπαλλήλων. 

Επίσης, ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε την στήριξή του στο αίτημα χειριστών μηχανημάτων έργων προκειμένου το επάγγελμά τους να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Ακόμα εξέφρασε την στήριξή του και για τους χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων «κλαρκ» μέχρι 2,5 τόνους, προκειμένου να αποκτούν το δίπλωμα μετά από ειδική εκπαίδευση και εμπειρία. Τα αιτήματα έθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς. 

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το αίτημα να ζητηθεί η παράταση της δυνατότητας δόμησης των οικοπέδων εκτός σχεδίου δόμησης. Τέλος, ζητήθηκε η στελέχωση των επιτροπών των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων να γίνεται από στελέχη των κρατικών υπηρεσιών τα οποία υπηρετούν στις τοπικές υπηρεσίες και από μηχανικούς των τοπικών τμημάτων του Τεχνικού Επιμελητηρίου. 

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ