Βασίλης Λαμπρινός προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης: «Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης εργάζονται σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες»

Petite Perle 300×250

Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου τόνισε ο  Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στα εγκαίνια της νέας στέγης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου. 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, στο κτίριο που θα στεγάζει πλέον το Διοικητικό Πρωτοδικείο επί της Λεωφόρου Κνωσσού. 

Ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει η μεταστέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και συνεχάρη όσους συνέβαλλαν σε αυτήν. Στη συνέχεια επανέλαβε προς τον Υπουργό ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες  για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ένα έργο ώριμο εδώ και χρόνια,  η ανέγερση του οποίου έχει συνδεθεί με το Μέγαρο των Χανίων. Μάλιστα όπως είπε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά: «οι δικαστές και οι δικηγόροι στο Ηράκλειο καθώς και όσοι εργάζονται στο σημερινό Δικαστικό Μέγαρο είναι ήρωες αφού προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, οι οποίες καθιστούν δύσκολη την απρόσκοπτη απονομή  δικαιοσύνης. Είναι άδικο το 4ο σε κίνηση Πρωτοδικείο της χώρας να μην έχει αίθουσα να δικάσει και να  του παραχωρεί ο Δήμος Ηρακλείου μία, η οποία βεβαίως προορίζεται για άλλους σκοπούς. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για καιρό». 

Ο κ. Τσιάρας από την πλευρά του είπε στον Δήμαρχο ότι ευελπιστεί στις αρχές του επόμενου έτους να έχει ευχάριστα νέα για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ