Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω κακοκαιρίας – Ποια δρομολόγια δεν εκτελούνται

Petite Perle 300×250

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Ειδικότερα, προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ έως τις 9 το πρωί δεν θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Καβάλα-Θάσος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Ισχυρές βροχές φέρνει η GAIA

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές φέρνει σήμερα η κακοκαιρία GAIA στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «GAIA» προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας έως και τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ειδικότερα:

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα ισχυρά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σημειώνονται και θα συνεχιστούν την Κυριακή και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Επίσης, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα, στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά.

Ενώ από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, σε εξέλιξη θα είναι η κακοκαιρία GAIA στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα πλήξει στις Κυκλάδες και την Κρήτη ενώ από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα, θα «χτυπήσει» στα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται τη νύχτα προς την Κυριακή (11-12-2022) να είναι ιδιαίτερα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα.

Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά έως 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αυξημένες βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Νότιοι άνεμοι 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΗΓΗcnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ