ΠΑΓΝΗ: Το e-ραντεβού έκανε πρεμιέρα

Petite Perle 300×250

Από την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή το διαδικτυακό κλείσιμο των ραντεβού για τα Πρωινά Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ).

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που αλλάζει τις συνήθειες των πολιτών. Σύμφωνα με την ενημερωτική ανακοίνωση του νοσοκομείου, το  κλείσιμο των ραντεβού  για τα πρωινά τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα του νοσοκομείου και την υπηρεσία e-Ραντεβού, κάνοντας χρήση των κωδικών Τaxisnet και ΑΜΚΑ.

– Τα ραντεβού που θα κλείνονται, από τις αρχές κάθε μήνα, θα αφορούν στον τρέχοντα και επόμενο μήνα.

– Οι επανεξετάσεις, θα κλείνονται από τους ίδιους τους θεράποντες ιατρούς  για διάστημα 2 χρόνων, ανάλογα με το χρόνο επανεξέτασης που κρίνουν οι ίδιοι.

– Δυνατότητα για τηλεφωνικές κρατήσεις, στο 2810-542107, θα υπάρχει μόνο στις περιπτώσεις που αφορούν σε ειδικά ιατρεία και μόνο με σχετική παραπομπή από τον θεράποντα ιατρό, για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

– Θα υπάρχουν στο Γραφείο Κίνησης Ασθενών καθώς και στη Γραμματεία Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων,  ψηφιακές ταμπλέτες, με καθοδήγηση από το αρμόδιο προσωπικό.

-Στα απογευματινά ιατρεία η υπηρεσία e-Ραντεβού θα ενεργοποιηθεί  από  την 1η Φεβρουαρίου του 2023 και για κρατήσεις που θα αφορούν  σε όλα, σχεδόν, τα διαθέσιμα ιατρεία.

«Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών στο νοσοκομείο, οι οποίοι μέχρι σήμερα, για να κλείσουν ραντεβού, ταλαιπωρούνται από τις μεγάλες τηλεφωνικές αναμονές, αλλά και από συνωστισμό με φυσική παρουσία» αναφέρει η διοίκηση.

Το ζήτημα των ηλικιωμένων

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι τα θα γίνει με τους ηλικιωμένους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη τεχνολογία και το διαδίκτυο.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι του Νοσοκομείου στο newshub.gr, η βοήθεια νεότερων ανθρώπων μπορεί να παίξει ρόλο στην εξυπηρέτηση αυτών των ηλικιών, αλλά η μόνη ουσιαστική λύση είναι το επιπλέον προσωπικό που θα μπορέσει να φέρει και ένα τέλος στις μεγάλες αναμονές, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος αξίζει να τονίσουμε πως σε συγκεκριμένα ιατρεία που υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση υπηρεσιών όπως είναι για παράδειγμα το ενδοκρινολογικό, το νευρολογικό, το γαστρεντερολογικό, το ηπατολογικό, το οφθαλμολογικό, το ψυχιατρικό, η αναμονή για ραντεβού είναι πολύμηνη.

iraklionews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ