Επαφές Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη στην Αθήνα

Petite Perle 300×250

Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

    Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών,  Μ. Σταυριανουδάκη, είχε στην Αθήνα είχε την Πέμπτη 08/12, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

    Ο Δήμαρχος έθεσε στους κ. Πέτσα και Σταυριανουδάκη, μία σειρά από ζητήματα, οικονομικού, αναπτυξιακού και  λειτουργικού χαρακτήρα του Δήμου – μεταξύ των οποίων- την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την ανταπόκριση της Πολιτείας στα αιτήματα χρηματοδότησης που έχει υποβάλλει ο Δήμος για τη διαχείριση κι αποκατάσταση των συνεπειών από τον σεισμό (επισκευή δημοτικών κτιρίων, εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων, μελέτη αποκατάστασης Φράγματος Παρτίρων, κάλυψη κόστους σύνδεσης και κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε καταυλισμούς σεισμοπλήκτων, κ. α) και στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου (π.χ. ενίσχυση Υπηρεσίας Δόμησης).

    Οι συναντήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα και ο αρμόδιος Υπουργός δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει τα αιτήματα του Δημάρχου και πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις και  εξειδίκευση των σχετικών μέτρων/ ρυθμίσεων υπέρ του Δήμου.

700.000 ευρώ στον Δήμο για την αντιμετώπιση των ζημιών από το σεισμό

    Στο πλαίσιο των επαφών και σε συνέχεια των αιτημάτων του Δημάρχου Μ. Φραγκάκη προς το Υπουργείο ο Αν.  Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας υπέγραψε την Παρασκευή 09/12, απόφαση επιχορήγησης  του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με το ποσό των 700.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των καταστροφών από το σεισμό.

Με αφορμή την έγκριση της νέας χρηματοδότησης ο Δήμαρχος ευχαριστεί τον κ. Πέτσα για το άμεσο και έμπρακτο ενδιαφέρον του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ