Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Σπαζοκεφαλιά το πρωτόκολλο επιστροφής τους στο ΕΣΥ

Petite Perle 300×250

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα ξέρουν πως θα επιστρέψουν στο ΕΣΥ ίσως και την επόμενη εβδομάδα αφού δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και 3η σύσκεψη των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι θα γυρίσουν στα νοσοκομεία και στην εργασία τους 1.1.2023 μετά και το πράσινο φως που έδωσε το ΣτΕ.

Πώς θα επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί
Πάντως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αλλά και η κυβέρνηση έχουν ήδη διαμηνύσει ότι θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα όταν γυρίσουν στα νοσοκομεία οι περίπου 1700 εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι από αυτούς οι 170 είναι γιατροί, οι 800 νοσηλευτές και οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι.

Η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα δύο ταχυτήτων για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών, όπως έχει αποκαλύψει το ethnos.gr.

Διαφορετικά μέτρα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έρχονται σε επαφή με τους ασθενείς και άλλα για τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Αυτή φαίνεται πως είναι και η δυσκολία για τους επιστήμονες της επιτροπής, να ορίσουν διαφορετικά μέτρα μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία, αλλά και να προσδιορίσουν που θα κινούνται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εντός του ΕΣΥ.

Πάντως η επιστροφή των εργαζομένων στις θέσεις τους αναμένεται να διευκολύνει το σύστημα υγείας αφού θα καλυφθούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί. Από την άλλη η κυβέρνηση όπως έχει σημειώσει ο Θάνος Πλεύρης, κάνει προσπάθεια να διατηρήσουν την εργασία τους και όσοι είχαν κάνει τρίμηνες συμβάσεις με τα νοσοκομεία για να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν από την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

www.cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ