Μια αληθινή μαχήτρια της ζωής η μικρούλα που κινδύνευσε να πνιγεί από το φυστίκι

Petite Perle 300×250

Βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ το 4χρονο κοριτσάκι από τη Σαντορίνη – Τι είπε στο Cretalive ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γ. Χαλκιαδάκης για την πορεία της υγείας της

Μετά από τη μεγάλη και πολυήμερη περιπέτεια για την υγεία της, ήρθαν τα ευχάριστα νέα για το 4χρονο κοριτσάκι από τη Σαντορίνη που κινδύνευσε να πνιγεί όταν ένα φυστίκι σφήνωσε στο λαιμό του.

Η μικρούλα βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων την περασμένη εβδομάδα και νοσηλεύεται πλέον στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, ανέφερε στο Cretalive πως το κορίτσι βγήκε από την εντατική την περασμένη βδομάδα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική. «Είναι υπό παρακολούθηση και πιστεύω πως εντός των ημερών θα είναι έτοιμη να πάει στο νησί της», είπε χαρακτηριστικά.

Το παιδάκι κινδύνευσε σοβαρά να πνιγεί από ένα φυστίκι, τμήματα του οποίου είχαν σφηνώσει στον δεξιό πνεύμονα, προκαλώντας του μεγάλη δυσχέρεια στην αναπνοή. Η εσπευσμένη, ωστόσο, μεταφορά του από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο και η άμεση εισαγωγή του στο χειρουργείο για την αφαίρεση του ξένου σώματος αποδείχθηκαν σωτήριες.

Την προηγούμενη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το κοριτσάκι είχε αποσωληνωθεί κατορθώνοντας να υποστηρίζει μόνη της την αναπνοή της και λίγα 24ωρα αργότερα βγήκε από τη ΜΕΘ Παίδων.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 29 Νοεμβρίου και αρχικά το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπου οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή του στην Κρήτη. Αμέσως μετά το χειρουργείο εισήχθη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ και πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία της αποσωλήνωσης.

www.cretalive.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ