Μουντιάλ 2022: Στον τελικό με «σούπερ» Μέσι-Άλβαρες η Αργεντινή, θρίαμβος με 3-0 επί της Κροατίας

Petite Perle 300×250

Η Αργεντινή υπέταξε με 3-0 την φιναλίστ του 2018 Κροατία και θα βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ 2022.

Πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Γαλλία-Μαρόκο (14/12, 21:00).

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς χωρίς να ρισκάρουν, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το 25ο λεπτό δεν υπήρχε υποψία φάσης.

Τότε, ο Φερνάντες αποφάσισε να σουτάρει από μακριά σημαδεύοντας χαμηλά τη γωνία του Λιβάκοβιτς, ωστόσο, ο Κροάτης γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά ώστε η «αμπισελέστε» να γίνει το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλβαρες.

Αρχικά, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέναλτι από τον Λιβάκοβιτς το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Λιονέλ Μέσι στο 34'.

Παράλληλα, ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής στο Μουντιάλ.

Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 39', ο Άλβαρες έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με μικρή δόση τύχης και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή έριξε ρυθμούς και περίμενε την Κροατία να επιτεθεί, ώστε να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Στο 69' ο Μέσι… θυμήθηκε τον παλιό καλό εαυτό του, ταλαιπώρησε τον Γκβάρντιολ που τον καταδίωκε, πάτησε περιοχή και «έσπασε» τη μπάλα στον σωστό χρόνο στον Άλβαρες που έκανε το 3-0, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία)
Κίτρινες: Ρομέρο, Οταμέντι – Λιβάκοβιτς, Κόβατσιτ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Eμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (86' Φόιτ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ (74' Παλάσιος), Φερνάντες, Παρέδες (62' Λισάντρο Μαρτίνες), ΜακΆλιστερ (86' Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74' Ντιμπάλα).

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46' Όρσιτς), Μπρόζοβιτς (50' Πέτκοβιτς), Κόβατσιτς, Μόντριτς (81' Μάγιερ), Πάσαλιτς (46' Βλάσιτς), Κράμαριτς (72' Λιβάγια), Πέρισιτς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ