Οριστικό: Επιδοτήσεις στις 21 Δεκεμβρίου δια στόματος Υπουργού – Τι υποσχέθηκε στους κτηνοτρόφους της Κρήτης

Petite Perle 300×250

Νέα δέμευση Γεωργαντά για τα 89 εκατομμύρια ευρώ στους κτηνοτρόφους…"Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023 θα τα έχετε λάβει"

Μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να πληρώσει τα 89 εκατομμύρια ευρώ των ενισχύσεων για τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας. Ενώ, όπως είχε ήδη γράψει πριν από αρκετό καιρό η "Ν.Κρήτη" μέσα από την ενημέρωση και τις εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη, τα χρήματα για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης του 2022, θα έχουν καταβληθεί στο διάστημα έως τις 23 Δεκεμβρίου και για να προλάβουν να πληρωθούν όλοι οι δικαιούχοι και όχι μόνο εκείνοι που είναι στην Τράπεζα Πειραιώς, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες από την ερχόμενη Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου. Ταυτόχρονα θα καταβληθούν και οι ενισχύσεις για τα λιπάσματα που ανέρχονται συνολικά σε 60 εκατομμύρια ευρώ σε πανελλαδικό επίπεδο

Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Κρήτης στη σημερινή συνάντηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς. Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης, ο υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων, ότι θα κατέβει ο ίδιος προσωπικά στην Κρήτη μέσα στον Ιανουάριο για να τους ενημερώσει σχετικά με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική στα θέματα που αφορούν τον δικό τους τομέα.

"Εμείς πήραμε απαντήσεις στα βασικά αιτήματα μας. Από κει και πέρα θα κατέβουμε στην Κρήτη και θα συζητήσουμε την παραπέρα στάση μας", ξεκαθαρίζει ο Γρύλλος Παπαδάκης.

Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Γιώργος Γεωργαντάς υποσχέθηκε ότι είναι θέμα ημερών και η τακτοποίηση εκκρεμμοτήτων απέναντι στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, από το εθνικό απόθεμα των τελευταίων χρόνων. Για θέματα βιολογικής κτηνοτροφίας, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι είχαν μαζί τους και την πρόεδρο του πανελλήνιου φορέα Μαρία Χατζηδάκη, ανταλλάσσοντας απόψεις και προβληματισμούς.

Αναφορικά με τις ελληνοποιήσεις και την αιχροκέρδια ο υπουργός τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός θα προχωρήσει σε ελέγχους στην αγορά ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή.

Στο μεταξύ, να αναφέρουμε ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους κτηνοτρόφους της χώρας για την κατανομή των 89 εκατομμυρίων ευρώ, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, γιατί τότε κλείνει η σχετική πλατφόρμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές Χανίων και Ρεθύμνου Βολουδάκης και Κεφαλογιάννης αντίστοιχα.

Πηγή: neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ