Αλέξης Τσίπρας: "Η μόνη σταθερότητα που διασφαλίζετε είναι της αδικίας της ακρίβειας των ανισοτήτων"

Petite Perle 300×250

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με πολλές προσωπικές αναφορές στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Επιστρέψατε την πλειοψηφία της κοινωνίας σε μνημονιακές συνθήκες, επί των ημερών σας δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί».

«Προϋπολογισμός λεηλασίας των μισθωτών και της μεσαίας τάξης που εξαπατήσατε», «επιστρέψατε την πλειοψηφία της κοινωνίας σε μνημονιακές συνθήκες», «χρεοκοπήσατε τη χώρα δύο φορές», «ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΕΥΠ ερευνούσε την Greek Mafia, επί ΝΔ η Greek Mafia διοικούσε την ΕΥΠ» είναι μερικές μόνο από τις σκληρές εκφράσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού.

Ενδεικτικό των ξεκάθαρα προεκλογικών τόνων που χαρακτηρίζουν τη συζήτηση είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι ευτυχώς ο προϋπολογισμός αυτός είναι ο τελευταίος που καταθέτει αυτή η κυβέρνηση και δεν πρόκειται να εφαρμοστεί.

«Πολύ σύντομα μια νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα βρίσκεται στα κυβερνητικά έδρανα και θα αναλάβει να τον αναθεωρήσει» τόνισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για άλλον έναν προϋπολογισμό κοινωνικής αναλγησίας και αδικίας και για «προκλητική εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ισχυρών». Χαρακτήρισε δε εμπαιγμό της κοινωνίας τα περί τσαμπουκάδων στις τράπεζες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν είναι για να «ρίχνει μπινελίκια» στις τράπεζες, αλλά για να θέτει κανόνες για την προστασία των δανειοληπτών αν φυσικά προτάσσει το δικό τους συμφέρον.

«Η μόνη σταθερότητα που διασφαλίζετε είναι της αδικίας, της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της διαφθοράς και της ασέλγειας στους δημοκρατικούς θεσμούς» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προκηρύξτε εκλογές

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει το συντομότερο εκλογές κατηγορώντας τον αρκετές φορές για έλλειψη εντιμότητας. «Αν δεν απαντήσετε γιατί παρακολουθούσε η ΕΥΠ τους υπουργούς και τους αρχηγούς και δεν έχετε αξιοπρέπεια να παραιτηθείτε, τουλάχιστον προκηρύξτε εκλογές».

«Η ώρα της Δικαιοσύνης πλησιάζει με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών με απλή αναλογική» πρόσθεσε. 

«Η χώρα έχει μνήμη. Δεν ξεκινά ο χρόνος το 2015»

Ο Αλέξης Τσίπρας έθιξε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, με έμφαση στην ακρίβεια, προσπάθησε να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης περί επιτυχιών στην οικονομία, θυμίζοντας την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την οικονομία και την κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και την κατάσταση στην οποία τα «παρέδωσε» το 2019, με την κοινωνία όρθια, το μνημόνιο παρελθόν και κεφαλαιακό μαξιλάρι 37 δισ. ευρώ.

«Η χώρα και οι πολίτες έχουν μνήμη. Δεν ξεκινά ο χρόνος το 2015» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, γραμμή στην οποία κινούνται όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη χρεοκοπία της χώρας και τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια.

πηγή: www.in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ