Γερμανία: Η έκρηξη στο ενυδρείο σκότωσε 1500 ψάρια

Petite Perle 300×250

«Παρά τρίχα» δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από την τεράστια έκρηξη του ενυδρείου μέσα σε ξενοδοχείο στη Γερμανία, όταν ένα «τσουνάμι» νερού προκάλεσε απίστευτες ζημιές στο σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Η δεξαμενή ύψους 25 μέτρων, που βρίσκεται στο φουαγιέ του ξενοδοχείου Radisson Blu στο κέντρο του Βερολίνου, εξερράγη γύρω στις 5.50 π.μ. τα ξημερώματα της Παρασκευής, σκοτώνοντας τα 1.500 τροπικά ψάρια που φιλοξενούνταν εκεί.

Από την έκρηξη του ενυδρείου AquaDom ένα εκατομμύριο λίτρα νερού ξεχύθηκαν στο λόμπι του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση της εγκατάστασης. Δύο άτομα τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο, ο απολογισμός θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο θλιβερός, εάν το φρικτό ατύχημα είχε συμβεί μια ώρα αργότερα, όταν το λόμπι του ξενοδοχείου είναι γεμάτο με επισκέπτες όπως συνηθίζεται την συγκεκριμένη ώρα.

«Ξεχύθηκε ένα πραγματικό τσουνάμι», δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου

Μιλώστας στο τηλεοπτικό δίκτυο RBB, η δήμαρχος του Βερολίνου, Φραντσίσκα Γκίφι, είπε: «Αν αυτό δεν είχε συμβεί στις 5.45 π.μ., αλλά ακόμη και μόλις μία ώρα αργότερα, τότε πιθανότατα θα είχαμε τρομερές ανθρώπινες απώλειες». Σύμφωνα με την ίδια, «ξεχύθηκε ένα πραγματικό τσουνάμι νερού», αλλά η πολύ πρωινή ώρα που συνέβη το περιστατικό απέτρεψε περισσότερους τραυματισμούς.

«Παρ'όλη την καταστροφή, ήμασταν πολύ τυχεροί. Θα είχαμε τρομερή ανθρώπινη ζημιά αν το ενυδρείο είχε εκραγεί ακόμη και μια ώρα αργότερα, όταν οι άνθρωποι θα είχαν ξυπνήσει και στο ξενοδοχείο και στη γύρω περιοχή», είπε.

Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, με τη γερμανική αστυνομία να ερευνά το συμβάν, αλλά υπάρχαν εικασίες ότι οι παγωμένες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν ρωγμή στη γυάλινη δεξαμενή, η οποία στη συνέχεια εξερράγη από το βάρος του νερού.

Τώρα, γίνονται προσπάθειες για να σωθούν 400 έως 500 μικρότερα ψάρια που στεγάζονται σε ενυδρεία κάτω από τον χώρο του λόμπι, καθώς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, οι δεξαμενές δεν λάμβαναν το απαραίτητο οξυγόνο για να επιβιώσουν.

«Τώρα χρειάζεται μια γρήγορη εκκένωση», δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Almut Neumann, αξιωματούχος της πόλης και αρμόδιος για περιβαλλοντικά θέματα για την περιοχή Mitte του Βερολίνου.

Διάφορες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τα ψάρια που επέζησαν.

Στη Γερμανία αμερικανική εταιρεία για να διερευνήσει τα αίτια της έκρηξης στο ενυδρείο

Μια αμερικανική εταιρεία που βοήθησε στην κατασκευή του τεράστιου ενυδρείου στο Βερολίνο δήλωσε ότι θα στείλει μια ομάδα για να ερευνήσει τη έκρηξη της δεξαμενής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.500 τροπικών ψαριών που φιλοξενούνταν στο ενυδρείο.

Η Reynolds Polymer Technology, η οποία κατασκεύασε και εγκατέστησε το κυλινδρικό στοιχείο της δεξαμενής του ενυδρείου πριν από 20 χρόνια, δήλωσε ότι «σε αυτό το σημείο, είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο παράγοντας ή οι παράγοντες που θα προκαλούσαν μια τέτοια αστοχία».

πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ