Οι ιώσεις που ταλαιπωρούν παιδιά και γονείς με σαφάρι για τα φάρμακα

Petite Perle 300×250

Η γρίπη κυριαρχεί, καθώς οκτώ στα δέκα τεστ στα παιδιά δείχνουν γριπώδες σύνδρομο.

Τριπλό είναι το φετινό χτύπημα στην υγείας με ισχυρότερο αυτό της γρίπης που έχει σχεδόν αδειάσει τις σχολικές αίθουσες και έχει γεμίσει τα νοσοκομεία.

Μάχη με τις λοιμώξεις του αναπνευστικού δίνουν οι γιατροί κυρίως στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Χιλιάδες παιδιά ταλαιπωρούνται από γρίπη, RSV και κορονοϊό.

Μάλιστα η γρίπη κυριαρχεί, καθώς οκτώ στα δέκα τεστ στα παιδιά δείχνουν γριπώδες σύνδρομο.

Παιδιά όλων των ηλικιών ταλαιπωρούνται από πυρετό, βήχα, πονόλαιμο και καταρροή. Τις τελευταίες εβδομάδες οι επισκέψεις στα νοσοκομεία Παίδων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με τους γονείς να περιμένουν επί ώρες στα εξωτερικά ιατρεία.

Οι υγειονομικές Αρχές της Ελλάδας καταγράφουν συνεχή διασπορά της εποχικής γρίπης και της λοίμωξης RSV κυρίως στα βρέφη και τα παιδιά έως 14 ετών.

Σαφάρι για φάρμακα

Οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι τις επόμενες εβδομάδες, κυρίως λόγω των εορτών, θα υπάρξει επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων όλων των αναπνευστικών ιώσεων.

Την ίδια στιγμή, τα αυξημένα περιστατικά λοιμώξεων έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις αντιπυρετικών και αντιικών φαρμάκων, με το υπουργείο Υγείας να έχει διατάξει ήδη έρευνα στις φαρμακαποθήκες.

Πηγή: MEGA

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ