Κομπίνα στο Μηχανολογικό Ηρακλείου: Έφτασε η ώρα των απολογιών για τον πατέρα και τους 2 γιους

Petite Perle 300×250

Το κατώφλι της ανακρίτριας αναμένεται να περάσουν σήμερα για την κομπίνα των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ πατέρας και δύο γιοι

Έφτασε – εκτός απροόπτου – η ώρα των απολογιών για τα δύο αδέρφια και τον πατέρα τους, που φέρονται να εμπλέκονται στην κομπίνα ολκής ύψους… εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που είχε στηθεί σε βάρος της Περιφέρειας από ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης μεταβιβάσεων οχημάτων στο Ηράκλειο, σε βάθος πολλών ετών. Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες ο τρεις συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν εμφανιστεί στην ανακρίτρια Ηρακλείου μαζί με τρία ακόμη άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα τρία τελευταία άτομα απολογήθηκαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Μόνο στο ένα εξ αυτών (πρόκειται για εργαζόμενη στο επίμαχο γραφείο) επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στους άλλους δύο (υπάλληλος του Μηχανολογικού κι ένας πολίτης) δεν επιβλήθηκε κανείς περιοριστικός όρος.

Εντούτοις, οι τρεις κατηγορούμενοι-μέλη της ίδιας οικογένειας είχαν ζητήσει και λάβει νέα προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία που ζητήθηκε – και εντέλει δόθηκε – φέρεται να σχετίζεται με τη συγκέντρωση περαιτέρω στοιχείων για την υπόθεση.

Πάντως, οι τρεις συγγενείς φέρονται να εξέφρασαν τότε την πρόθεσή τους να αποκαταστήσουν την όποια ζημία τυχόν προκλήθηκε στην Περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι, φέρεται ότι υπήρξε επαφή με την Περιφέρεια από την πλευρά των εν λόγω κατηγορουμένων, για την αποκατάσταση της όποιας ζημιάς έχει, σύμφωνα με τους ίδιους, τυχόν προκληθεί.

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ της "Ν.Κ." για την υπόθεση, πριν από λίγες εβδομάδες, από την επισταμένη έρευνα των Αρχών το προηγούμενο διάστημα φέρεται να προκύπτει ότι τα δύο αδέρφια φέρονται να είχαν ζημιώσει από το 2011 έως το 2022 την Περιφέρεια, αποκομίζοντας παράλληλα παράνομο όφελος για τους ίδιους, τουλάχιστον 520.000 ευρώ ο ένας και τουλάχιστον 325.000 ευρώ ο δεύτερος.

Ένα ακόμη στοιχείο που φέρεται να προκύπτει από τις έρευνες των Αρχών είναι ότι οι συναλλαγές που έκαναν τα δύο αδέρφια – τουλάχιστον στο σύνολο των φακέλων που είχαν ελεγχθεί – γίνονταν αποκλειστικά με παραποίηση του εκάστοτε αποδεικτικού των εν λόγω συναλλαγών.

Σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει πριν από λίγες εβδομάδες η Αστυνομία, αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, την αξιοποίηση πληροφοριών, στοιχείων και ειδικών ανακριτικών πράξεων και με τη συνδρομή ειδικών πραγματογνωμόνων διορισθέντων από την Περιφέρεια Κρήτης προέκυψε ότι τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διατηρούν γραφείο διεκπεραίωσης υποθέσεων στο Ηράκλειο και μία ημεδαπή εργαζόμενη σε αυτό ενεργούσαν ως κατ' εξουσιοδότηση διεκπεραιωτές πράξεων έκδοσης άδειας (ταξινόμησης) ή μεταβίβασης κυριότητας οχημάτων στη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Από τους πελάτες τους συγκέντρωναν τα απαραίτητα έγγραφα και το αντίστοιχο ποσό (τέλος έκδοσης), που προβλέπεται για την έκδοση αδειών και μεταβίβαση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, και λάμβαναν και τη σχετική τους αμοιβή.

Εν συνεχεία, αντί να καταβάλλουν το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία χρηματικό ποσό για τις κατά περίπτωση υποθέσεις, προέβαιναν σε κατάθεση μικρότερου ποσού, πραγματοποιώντας συναλλαγή μέσω μηχανήματος αυτόματης συναλλαγής, παραποιούσαν την εκτυπωμένη απόδειξη συναλλαγής, ώστε να μη φαίνεται το προβλεπόμενο ποσό».

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ