Δίκη για βιασμό 19χρονου: Η ώρα της… απόφασης του δικαστηρίου

Petite Perle 300×250

Έφτασε η ώρα της… απόφασης του δικαστηρίου στην πολύκροτη υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου Γιάννη σε χωριό του Ηρακλείου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σήμερα αναμένεται να αποφασίσει για τους πέντε κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 67χρονου πατέρα για αμέλεια και την ενοχή του 68χρονου φίλου του για βιασμό.

Την ίδια ώρα, πρότεινε την αθώωση των: 72χρονου θείου του και ιερέα, του 44χρονου ιερέα και του 42χρονου αδερφού του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το κατηγορητήριο ο Γιάννης φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση και βιασμό από την ηλικία των 14 ετών έως και τα 19 του χρόνια, με τον 68χρονο φίλο του πατέρα του να κατηγορείται για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές, καθώς και για τον ομαδικό βιασμό του 2 φορές.

Οι απολογίες

Την περασμένη Τετάρτη οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Πρώτα απολογήθηκε ο 68χρονος που αφού περιέγραψε πως ζούσε στο χωριό πριν τη σύλληψή του είπε ότι το παιδί δεν μπήκε ποτέ στο σπίτι του και ερχόταν πάντα με τον πατέρα του. Στο τέλος το μόνο που ζήτησε ήταν η ελευθερία του καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε όλο αυτό είναι άδικο.

Μετά ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη στην απολογία του τόνισε ότι με τον γιο του είχε μια πολύ καλή σχέση, τον αγαπούσε και ότι για όλα αυτά φταίει η κοινωνική λειτουργός που ασχολήθηκε με την υπόθεση και του «διέλυσε το σπίτι». Παράλληλα είπε ότι μέχρι και την τελευταία ιατροδικαστική εξέταση δεν πίστευε ότι ο Γιάννης είχε βιαστεί.

Αργότερα ο 72χρονος απολογούμενος του υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι δικάζεται για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Επίσης είπε ότι παιδιά όπως ο Γιάννης συχνά φαντάζονται πράγματα.

Τέλος ο 44χρονος και ο 42χρονος αρνήθηκαν για άλλη μια φορά τις κατηγορίες λέγοντας ότι ποτέ δεν τον ακούμπησαν και υποστήριξαν ότι ο 19χρονος είναι μυθομανής.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ