ΕΟΦ: Λουκέτο σε δύο φαρμακαποθήκες που αρνήθηκαν τον έλεγχο

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα από τα ελλειπτικά φάρμακα που διαθέτουν ενώ απαγόρευσε την εξαγωγή τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε σήμερα Τετάρτη (28/12/2022) την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων σε δύο φαρμακαποθήκες.

Οι δυο φαρμακαποθήκες, οι οποίες έχουν έδρα στη Βόρεια Ελλάδα αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο που είχε διατάξει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ.

Για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει από τον ΕΟΦ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα από τα ελλειπτικά φάρμακα που διαθέτουν ενώ απαγόρευσε την εξαγωγή τους. Παράλληλα τις κάλεσε να διαθέσουν τα φάρμακα άμεσα στην ελληνική αγορά, και προειδοποιήσε με ποινικές κυρώσεις αν δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, ενώ θα υπάρξουν και διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Στην αναστολή λειτουργίας δύο φαρμακαποθηκών αναφέρεται σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης φαρμάκων λόγω μεγάλης ζήτησης κ μειωμένης παραγωγής κανένας δε θα παίζει με τη δημόσια υγεία.Οι εντολές σαφείς:αναστολή λειτουργίας σε όποιον δεν συνεργάζεται, όπως σε 2 φαρμακαποθήκες.Ο έλεγχος αφορά όλους, φάρμ. εταιρίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ