Τέλος από το 2023 η κοινή χρήση κωδικών για λογαριασμούς στο Netflix

Petite Perle 300×250

Έχει αναφερθεί αρκετές φορές ότι το Netflix θέλει να μειώσει τον αριθμό των χρηστών που μοιράζονται έναν λογαριασμό και σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αλλαγή σελίδας θα γίνει στις αρχές του 2023.

Μία σχετική προσπάθεια έχει ήδη γίνει σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και μετά την πρώτη απώλεια χρηστών τα τελευταία δέκα χρόνια, η εταιρεία θεώρησε ότι πρέπει να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα.

Έτσι, όταν συνδεθεί σε έναν λογαριασμό χρήστης εκτός του βασικού νοικοκυριού, θα καλείται να πληρώσει μια έξτρα συνδρομή.

Οι πρώτες χώρες που υποδέχτηκαν αυτόν τον περιορισμό ήταν αυτές της Λατινικής Αμερικής, όπου και οι… έξτρα χρήστες χρεώνονταν 3 δολάρια το μήνα. Μέχρι να γίνει αυτό, ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού οφείλει να δίνει έναν κωδικό επιβεβαίωσης σε κάθε σύνδεση έξτρα χρήστη.

Κάποιες αναφορές έχουν γίνει ήδη και για πιο υψηλό αντίτιμο στις μεγαλύτερες αγορές (όπως οι ΗΠΑ), όπου και το Netflix σκέφτεται να εφαρμόσει ένα κόστος λίγο κάτω από αυτό του πακέτου με τις διαφημίσεις (που είναι στα 6,99 δολάρια).

Με αυτόν τον τρόπο θέλει να στρέψει όλους τους χρήστες που μοιράζονται τον λογαριασμό τους στη δημιουργία ξεχωριστού account.

Το Netflix διαχωρίζει τις συσκευές του βασικού χρήστη βάσει της IP, των αναγνωριστικών τους, αλλά και της δραστηριότητάς τους, έτσι ώστε να αποφύγει τα μπερδέματα.

Η κοινή χρήση λογαριασμών ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και παρά το ότι είναι αντίθετη με τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, το Netflix κάνει τα «στραβά μάτια», με στόχο να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό.

Εκτιμάται πως για τα 220 εκατομμύρια σπίτια που πληρώνουν κανονικά τη συνδρομή τους, υπάρχουν επιπλέον 100 εκατομμύρια που αξιοποιούν υπάρχουσες συνδέσεις για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της πλατφόρμας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ