Qatar Gate – Καϊλή: Η απάντηση του Παναμά στα εμβάσματα και το «Marokkogate»

Petite Perle 300×250

Ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει το σκάνδαλο διαφθοράς και χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων στο οποίο εμπλέκεται και η προφυλακισμένη Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, οι εξελίξεις «τρέχουν» σε πολλαπλά μέτωπα. Οπως αυτό με τους λογαριασμούς σε τράπεζα του Παναμά, αλλά και το «Morocco-Gate» που αποκάλυψε το γερμανικό περιοδικό «SPIEGEL» τονίζοντας ότι οι δωροδοκίες από το Κατάρ ωχριούν μπροστά σε εκείνες από το Μαρόκο!

Και ενώ το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέστειλε επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά, όπου ζητούσε να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ, οι ελληνικές Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ευρωβουλευτού, ελέγχοντας καταθέσεις, εταιρίες και ακίνητα που είναι τόσο στο δικό της όνομα όσο και στα ονόματα των συγγενικών της προσώπων. Το βράδυ, όμως, ήταν η σειρά του δικηγόρου της Καϊλή να «απαντήσει» με την ανακοίνωση της τράπεζας του Παναμά που κατά τον ίδιο αποδεικνύει ότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο.

Δημητρακόπουλος: Δεν προέκυψε σύνδεση της Καϊλή με Κατάρ και την τράπεζα του Παναμά

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος γύρω από την υπόθεση του Qatar Gate. Σε αυτό αναφέρει ότι σύμφωνα με την Τράπεζα του Παναμά, που εμφανίστηκε να δέχεται χρήματα από το Κατάρ σε λογαριασμό της ερευνώμενης Ευρωβουλευτού, δεν προκύπτουν όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα επίμαχα εμβάσματα.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του κ. Δημητρακοπούλου η παναμέζικη τράπεζα τονίζει πως «δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή».

Αναλυτικά στο δελτίο Τύπου του συνηγόρου της υπό κράτηση Ευρωβουλευτή αναφέρονται τα εξής:

«Η Τράπεζα BLADEX με την από 21.12.2022 δημόσια ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα της (https://www.bladex.com/en/node/784) καταρρίπτει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο τα συκοφαντικά δημοσιεύματα περί μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την ως άνω ανακοίνωση η Τράπεζα, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας στα αρχεία της, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση κανενός είδους με τα πρόσωπα που ανακρίνονται στην προαναφερθείσα υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η τράπεζα δεν παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε ιδιώτες και δεν πραγματοποιεί πληρωμές τρίτων, επομένως αποδεικνύεται παραχρήμα η πλαστότητα των δήθεν εμβασμάτων από το Κατάρ σε δήθεν προσωπικό λογαριασμό της Εύας Καϊλή.

Είναι βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον θα αποδειχθεί ότι και τα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα με το σύντροφό της δεν είναι δικά της και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Καϊλή».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ