Ερώτηση βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Υπουργός να ζητήσει έμπρακτα συγγνώμη από τους υγειονομικούς για την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του ΠαΓΝΗ

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα  για την απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του ΠαΓΝΗ να αποσταλεί ιατρός εργασίας και επισκέπτρια υγείας  στις  οικίες 3 αναισθησιολόγων που νοσούσαν από Covid για να επιβεβαιώσει την ασθένειά τους. οι 6 βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Μανώλης Θραψανιώτης Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης.

Οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν ότι «η κίνηση αυτή αποτελεί μια άκρως αυθαίρετη και προσβλητική για το υγειονομικό προσωπικό συμπεριφορά, μια πράξη που αντιβαίνει κάθε κανόνα δεοντολογίας και ορθής διοικητικής πρακτικής, πλήττοντας ευθέως την  τιμή και την αξιοπρέπεια των «ανθρώπων της πρώτης γραμμής»  που, παρά την αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και τις άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εξακολουθούν να δίνουν μάχη καθημερινά για τον άρρωστο και να παρέχουν αξιόπιστες υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης».

Στο κείμενο της ερώτησης που απευθύνουν στον Υπουργό Υγείας επισημαίνουν ότι «ο  Διοικητής ενός νοσοκομείου, ιδιαίτερα ενός Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Περιφέρειας,  οφείλει να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και της θεσμικής ευθύνης, αντιμετωπίζοντας στο μέτρο του δυνατού τα πραγματικά  προβλήματα  του νοσηλευτικού ιδρύματος  και όχι δημιουργώντας αναίτιες εντάσεις και τριβές με το προσωπικό».

Ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση τονίζουν ότι «ο συγκεκριμένος Διοικητής του ΠΑΓΝΗ έχει κατ' επανάληψιν προκαλέσει τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους με την αυταρχική, αυθαίρετη και προσβλητική συμπεριφορά του» και «το Υπουργείο Υγείας  που έχει διορίσει τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, οφείλει να πάρει θέση απέναντι στο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο κ.Χαλκιαδάκης με τη συμπεριφορά του και να ζητήσει δημόσια  συγγνώμη από τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου», ενώ ρωτούν ευθέως αν σκοπεύει ο Υπουργός «να αποπέμψει τον κ. Χαλκιαδάκη από τη θέση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, ζητώντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα συγγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού».

Συγκεκριμένα, ερωτάται ο Υπουργός:

 1.  Ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας  ή όχι η απαράδεκτη αυτή απόφαση του Διοικητή  του ΠαΓΝΗ;

2. Ενημερώθηκε ή όχι για αυτή την απόφαση από την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης; 

3. Θα αποπέμψει τον κ.Χαλκιαδάκη από τη θέση του Διοικητή του ΠΑΓΝΗ , ζητώντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα  συγνώμη από τους συγκεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου , αλλά και από το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού; 

4. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα από διοικητές νοσοκομείων;

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ