ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ 2-1: Full…ΠΑΣ και κάζο για την Ένωση

Petite Perle 300×250

Ο «ψυχωμένος» ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 στους Ζωσιμάδες της ΑΕΚ, πήρε μία τεράστια νίκη απέναντι σε μία Ένωση που παρουσίασε αρκετά κενά στην άμυνα της.

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις του και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Ριένστρα και Μπάλαν στο πρώτο μέρος, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν αρκετές μεγάλες ευκαιρίες, είχαν δοκάρι με τον Φερνάντες αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Αραούχο στο 50'.

Ο Αλμέιδα άλλαξε πρόσωπα στην ενδεκάδα, η επιλογή του Φερνάντες δεν του βγήκε στα δεξιά ενώ ο Σιντιμπέ αμυντικά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη. Έτσι η Ένωση μπορεί να παρέμεινε στη δεύτερη θέση αλλά είδε τον Παναθηναϊκό να αυξάνει ξανά τη διαφορά στους επτά βαθμούς και το ντέρμπι της Κυριακής αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Από την άλλη ο ΠΑΣ υπηρέτησε πιστά το πλάνο του για άλλο ένα παιχνίδι, έφτασε τους 14 βαθμούς και έπιασε τον Αστέρα Τρίπολης στην 9η θέση.

Γρήγορος ρυθμός, χαμένες ευκαιρίες για ΑΕΚ, μεγάλο προβάδισμα για ΠΑΣ

Η ΑΕΚ θέλησε να μπει από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και να πάρει την πρωτοβουλία και ήταν η πρώτη που απείλησε στο 5' όταν ο Σιντιμπέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία πήρε την κεφαλιά αλλά ήταν αρκετά άστοχος.

Ο ΠΑΣ ωστόσο ήταν αυτός που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην δική του πρώτη καλή ευκαιρία. Ο Πήλιος έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, έβγαλε τη συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή με τον Ριένστρα να παίρνει ανενόχλητος την μπάλα και να νικάει με σουτ τον Αθανασιάδη στο 9' για το 1-0.

Οι κιτρινόμαυροι δεν πτοήθηκαν από το γκολ, συνέχισαν να απειλούν και στο 17' έχασαν τεράστια ευκαιρία για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Άμραμπατ βγήκε πολύ ωραία από τα δεξιά, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή μέσα στην περιοχή στον Αραούχο ο οποίος από πλεονεκτική θέση κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο ρυθμό και αμέσως μετά ο Μπάλαν λίγο έλειψε να κάνει το 2-0 αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ. Ο ΠΑΣ έβρισκε χώρους στην αντεπίθεση και γινόταν επικίνδυνος ενώ στο 20' διαμαρτυρήθηκε για μία περίπτωση πέναλτι σε χέρι του Μουκουντί μέσα στην περιοχή.

Για την ΑΕΚ ο Άμραμπατ προσπαθούσε με τις ενέργειες του να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ και στο 24' νέα δικιά του σέντρα έφερε τον Γκαρσία μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του έφυγε και πάλι εκτός εστίας. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες και δύο λεπτά μετά ο Σιντιμπέ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή όμως και η δική του προσπάθεια δεν βρήκε στόχο.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτεί τα κενά που άφηνε η ΑΕΚ, «χτυπούσε» από τα αριστερά της επίθεσης του και στο 29' ο Μορέιρα βγήκε μπροστά έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετά προβλήματα από τη δεξιά τους πλευρά, με τον Σιντιμπέ αμυντικά να μην μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει.

Έτσι στο 32' ο Μορέιρα έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας, έκανε τη σέντρα που δεν είχε όμως αποδέκτη. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και έφτασε στην άλλη πλευρά στον Σόρια που σέντραρε εκ νέου, με τον Μπάλαν να νικάει κατά κράτος τον Βίντα στον αέρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 2-0.

Μείωσε η ΑΕΚ, πίεσε αλλά δεν έφτασε στην ανατροπή

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στην επανάληψη ψάχνοντας το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 47' αλλά ο Τσιντώτας και με τη βοήθεια του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φερνάντες.

Ο Άμραμπατ και πάλι ήταν αυτός που έφτιαχνε τις ευκαιρίες αλλά και πάλι ο Αραούχο στο 50' δεν μπόρεσε να βρει στόχο από καλή θέση. Ο Αργεντινός όμως λίγα δευτερόλεπτα μετά υποδέχθηκε ωραία την μπάλα έπειτα από πάσα του Πινέδα, μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και με όμορφο πλασέ μείωσε στο σκορ.

Οι παίκτες του Αλμέιδα είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πίεζαν για ένα γρήγορο δεύτερο γκολ. Τα μπακ της ανέβαιναν πλέον αρκετά ψηλά, ο Σιντιμπέ είχε την τρίτη του τελική στο παιχνίδι στο 61' αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο.

Ο Φαν Βέερτ πέρασε στο παιχνίδι στο 65' και αμέσως μετά είχε την πρώτη του τελική αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Τσιντώτα. Οκτώ λεπτά μετά μάλιστα ένας άλλος νεοεισελθόντας, ο Τσούμπερ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή αλλά η προσπάθεια του δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 84' άγγιξε την ισοφάριση. Ο Χατζισαφί πήρε την μπάλα από τον Σιντιμπέ και έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Τσιντώτας με πολύ ωραία απόκρουση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά η Ένωση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους μεν γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη και τους δε φιλοξενούμενους να αποχωρούν απογοητευμένοι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67' Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα (89' Σταματελόπουλος), Παμλίδης (79' Τζίμας), Μπάλαν.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζησαφί, Γιόνσον, Φερνάντες (65' Φαν Βέερτ), Πινέδα (73' Τσούμπερ), Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ