Βέροια: «Δεν έδειχνε ταραγμένη», λέει ο ταξιτζής που παρέλαβε την 29χρονη από το φράγμα του Αλιάκμονα

Petite Perle 300×250

Η γυναίκα παραδέχεται ότι πήγε με το παιδί της στο φράγμα, ωστόσο αρνείται ότι είναι αυτή που το σκότωσε «Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή

Σε κατάσταση σοκ, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει το αποτέλεσμα του συμβάντος, βρίσκεται η 29χρονη που κατηγορείται ότι την παραμονή Πρωτοχρονιάς σκότωσε το μόλις 11 μηνών βρέφος της πετώντας το στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, στη Βέροια.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 29χρονης, Αντώνη Μπιδέρη, η γυναίκα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δεν έχει αποδεχτεί τα γεγονότα. «Η εντολέας μου ρωτάει συνεχώς τους αστυνομικούς και εμένα αν ζει το παιδί της. Είναι σε τραγική κατάσταση και βρίσκεται σε σοκ. Φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί την έκβαση του συμβάντος», τόνισε μιλώντας στο protothema.gr.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και του ανακριτή και αφού έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αποχώρησε με χειροπέδες για να κρατηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας. Βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο του δικαστηρίου ήταν διαρκώς με σκυμμένο το κεφάλι, φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και κουκούλα, ενώ δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους που την ρωτούσαν αν έχει μετανιώσει για την αποτρόπαια πράξη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα παραδέχεται ότι πήγε με το παιδί της στο φράγμα, ωστόσο αρνείται ότι είναι αυτή που το σκότωσε. «Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή, λίγο πριν λάβει προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης.

Στο μεταξύ εχθές το μεσημέρι, υπό άκρα μυστικότητα και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11 μηνών βρέφους.

Στη κηδεία του κοριτσιού που έγινε στα κοιμητήρια του χωριού Σταυρός Ημαθίας, μόλις 400 μέτρα από το σπίτι που ζούσε η οικογένεια, παρευρέθηκαν συνολικά τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών η γιαγιά, ο παππούς και ο θείος του βρέφους, ενώ ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με την 29χρονη και δεν είχε προλάβει να το αναγνωρίσει, δεν βρέθηκε στη κηδεία.

Υπενθυμίζεται ότι η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του βρέφους ολοκληρώθηκε χθες και το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος. Στην ιατροδικαστή υπηρεσία οδηγήθηκε και η 29χρονη προκειμένου να υποβληθεί σε τεστ και για διαδικαστικά θέματα. Ο φάκελος με το πόρισμα του ιατροδικαστή έχει ήδη αποσταλεί στην Ασφάλεια και στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να μπει στη δικογραφία.

Το χρονικό της φρίκης

Η γυναίκα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε στο νερό.

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μόλις ξημέρωσε, επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα, ανέφερε ότι έλαβε κλήση από το κέντρο στις 16.05 για το φράγμα και από εκεί παρέλαβε τη γυναίκα η οποία του είπε να την μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια.

«Δεν έδειχνε ταραγμένη, δεν είχε μαζί της κάποιο παιδί. Έκατσε στα πίσω καθίσματα και σε όλη τη διαδρομή δεν είπε τίποτα απολύτως. Η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική, νορμάλ, όπως όλος ο κόσμος. Την παρέλαβα από τον κεντρικό δρόμο, πριν τη γέφυρα», ανέφερε ο οδηγός ταξί, ο οποίος κλήθηκε από την αστυνομία για κατάθεση.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών σχετικά με το πού έχει αφήσει το βρέφος η γυναίκα έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις, δεν έδωσε στην αρχή ξεκάθαρη απάντηση, ενώ αρχικά υπέδειξε προφορικά στους αστυνομικούς διαφορετικό μέρος.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας και φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

«Ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί αλλά δεν με άφηναν», λέει ο πατέρας του 11μηνου βρέφους

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα, αναφέρει στο protothema.gr, πως παρά τις προσπάθειες που έκανε για να αναγνωρίσει το παιδί μετά τη γέννησή του, συναντούσε πάντα τοίχο, ωστόσο το φρόντιζε και το επισκεπτόταν πολύ συχνά για να το βλέπει και να περνάει χρόνο μαζί του.

Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονία και δε μπορεί να πιστέψει πώς η 29χρονη έλαβε αυτήν την απόφαση και σκότωσε το παιδί τους. «Από τη μέρα που γεννήθηκε πάλευα για αυτό το μωρό και ήθελα να το αναγνωρίσω. Το έβλεπα συχνά, πάντα ήταν με καθαρά ρούχα και φαινόταν μια χαρά, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό που έγινε. Αν υπήρχε έστω και ένα σημάδι θα είχα πράξει διαφορετικά», αναφέρει.

«Ήθελα να κινηθώ νομικά γιατί υπήρχε άρνηση απο την μητέρα του και απο την οικογένεια της και δε με άφηναν να το αναγνωρίσω. Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου», σημειώνει. «Δεν είχαμε παντρευτεί, δε διατηρούσαμε σχέση. Όσο κατάφερνα και το έβλεπα στο σπίτι το παιδί ήταν μια χαρά, καλοντυμένο, περιποιημένο, καμία σχέση με αμέλεια, το έπαιρνα να το πάω στο γιατρό, το επέστρεφα στο σπίτι και έφευγα. Δεν χωράει το μυαλό μου αυτό που έγινε», τονίζει ακόμη.

Όπως λέει στη συνέχεια, ο ίδιος έμαθε από την αστυνομία την τραγική είδηση και το τελευταίο διάστημα δε μπορούσε να επικοινωνήσει με την 29χρονη. Τελευταία φορά την είδε στις 2 Δεκεμβρίου που πήγε το παιδί στον γιατρό ενώ παραμονή Χριστουγέννων δε του επέτρεψε να δει το παιδί. «Πάλευα για την αναγνώριση, μάζευα χαρτιά για να κινηθώ δικαστικά. Δε μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε. Ο καθένας μπορεί να πει τα δικά του. Δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί της. Το ήθελε το παιδί, δε μου είχε πει τίποτα στο παρελθόν».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ