Ληστεία στη Ζήρο: Στο εδώλιο ο πέμπτος δράστης-Τη Δευτέρα στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης

Petite Perle 300×250

Είναι το 5ο  πρόσωπο στην υπόθεση της 89χρονης γιαγιάς στην Ζήρο, την οποία λήστεψαν και χτύπησαν μέσα στο σπίτι της, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να ξεψυχήσει λίγα 24ωρα μετά στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί με αιμάτωμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίας «Πατρίς», είναι το πρόσωπο που είχε διαφύγει πολύ νωρίς στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τους τέσσερις συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι ήδη έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα και εκκρεμεί η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό. Σε αυτόν άλλωστε φέρεται να έχουν επιρρίψει την ευθύνη της μοιραίας κατάληξης της γιαγιάς οι άλλοι τέσσερις. Τον «δείχνουν» ως εκείνο που έριξε μπουνιά στο κεφάλι της 89χρονης όταν εκείνη του δάγκωσε το δάκτυλο.

Τη Δευτέρα, σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, τον Φεβρουάριο του 2019,  ο 45χρονος Ρομά θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με την κατηγορία της θανατηφόρας ληστείας. Συνελήφθη το καλοκαίρι στο εξωτερικό (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε στη Γαλλία) και πλέον καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα στη Ζήρο. Στην ομάδα των «5» αποδίδεται ότι είχε σχεδιάσει τη ληστεία σε βάρος της γιαγιάς, η οποία διέμενε μόνη της. Πίστευαν ότι είχε λεφτά στο σπίτι, καθώς διατηρούσε επιχειρήσεις. Ήταν ο «εύκολος στόχος», όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως υπολόγιζαν καθώς η άτυχη γιαγιά αντέδρασε, δάγκωσε στο δάκτυλο έναν εκ των δραστών που προσπάθησε να τη φιμώσει, ο οποίος τη γρονθοκόπησε στο κεφάλι. 

Ο 45χρονος, κόντρα στους ισχυρισμούς των υπολοίπων, ισχυρίζεται ότι τη μοιραία νύχτα βρέθηκε στη Ζήρο, όμως ουδέποτε μπήκε μέσα στο σπίτι της γιαγιάς, αλλά βρισκόταν έξω και φυλούσε  «τσίλιες».  Υποστηρίζει ότι ήταν μεγάλος λάθος η διαφυγή του, όμως φοβήθηκε επειδή έδινε παρών για άλλη υπόθεση, με αποτέλεσμα αυτό να το εκμεταλλευτούν σε βάρος του οι συγκατηγορούμενοι του, όπως φέρεται να υποστηρίζει.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, από τους τέσσερις παριστάμενους κατηγορούμενους, οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της θανατηφόρας ληστείας και τους επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών. Είναι οι δύο που μαζί με τον 45χρονο που διέφευγε τη σύλληψη  φέρονται να μπήκαν στο σπίτι της γιαγιάς για να αρπάξουν τις οικονομίες της.

Οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ