Ισπανία: Υποψήφιες αεροσυνοδοί υποχρεώθηκαν να γδυθούν σε επαγγελματική συνέντευξη

Petite Perle 300×250

Έρευνα για τις μεθόδους πρόσληψης μιας εταιρείας ανεύρεσης προσωπικού καμπίνας ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας στην Ισπανία μετά την καταγγελία γυναικών, που ήλπιζαν να προσληφθούν ως αεροσυνοδοί από την Kuwait Airways, ότι υποχρεώθηκαν να γδυθούν ώστε τα στελέχη της εταιρείας αυτής να ελέγξουν τα σώματά τους και τις αναλογίες τους!

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Diario», έγινε σε ξενοδοχείο στη Μαδρίτη τον περασμένο Νοέμβριο, όταν 60 υποψήφιες αεροσυνοδοί πέρασαν από συνέντευξη της Meccti, που αυτοπροσδιορίζεται ως «το μεγαλύτερο στον κόσμο πρακτορείο στρατολόγησης προσωπικού καμπίνας».

Τρεις γυναίκες που μίλησαν στην ισπανική εφημερίδα είπαν ότι η όλη διαδικασία της συνέντευξης ήταν εξαρχής δυσάρεστη κι ότι υποχρεώθηκαν να μείνουν με τα εσώρουχά τους.

«Αισθάνθηκα σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο»

Η 23χρονη Μαριάνα είπε στην «El Diario» ότι της δόθηκαν οδηγίες να μείνει με τον στηθόδεσμο και το καλσόν της, όση ώρα μια υπάλληλος της εταιρείας έγραφε σχόλια στο σημειωματάριό της… «Αισθάνθηκα σαν ζώο σε ζωολογικό κήπο», είπε.

Στη διάρκεια της πρώτης επιθεώρησης των υποψήφιων αεροσυνοδών, τα στελέχη της Meccti απέκλεισαν όλες τις γυναίκες που φορούσαν γυαλιά, σιδεράκια στα δόντια ή είχαν εμφανείς ουλές ή κρεατοελιές, καθώς και εκείνες που έκριναν ως υπέρβαρες. Ρώτησαν δε ορισμένες αν ήταν πρόθυμες να χάσουν βάρος κι άλλες αν ήταν διατεθειμένες «να φάνε περισσότερο». Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να αποκλείσουν μια υποψήφια «επειδή δεν τους άρεσε η επιδερμίδα ή το χαμόγελό της», είπε η Μαριάνα.

 «Έψαχναν για ουλές, τατουάζ ή σημάδια εκ γενετής»

Μια άλλη υποψήφια αποκάλυψε ότι τα στελέχη της Meccti έλεγχαν τις υποψήφιες αεροσυνοδούς «για ουλές, σημάδια εκ γενετής ή τατουάζ».

Η Μπιάνκα, μια 23χρονη αεροσυνοδός από τη Ρουμανία, είπε στην «El Diario» ότι «το πρώτο κορίτσι βγήκε έξω κλαίγοντας» και είπε στις άλλες υποψήφιες ότι την υποχρέωσαν να μείνει με τα εσώρουχά της. «Κι άλλες βγήκαν λέγοντας το ίδιο πράγμα. Μου ήταν δύσκολο να το πιστέψω, φρίκαρα, αλλά δεν υπερέβαλλαν».

Όταν μπήκε και η Μπιάνκα στο δωμάτιο, μια γυναίκα στέλεχος της Meccti τής είπε να σηκώσει το φόρεμά της. «Το σήκωσα λίγο, μόλις κάτω από το γόνατο, και εκείνη μου το τράβηξε πάνω, μέχρι το εσώρουχό μου. Το φόρεμά μου είχε φερμουάρ και εκείνη μου ζήτησε να το τραβήξω κάτω, μέχρι τη μέση, κι έτσι στεκόμουν μπροστά της μόνο με τον στηθόδεσμο».

Η Μαρία, μια 19χρονη φοιτήτρια, είπε: «Στην αρχή έβγαλα την μπλούζα κι έμεινα με το παντελόνι και μετά αντίστροφα. Με κοίταζε από την κορυφή ως τα νύχια» και «έσκυψε κάτω για να με δει από τους αστραγάλους».

Από τα 60 άτομα που διεκδικούσαν θέση αεροσυνοδού στην Kuwait Airlines, μόνο τρία ήταν άρρενες, οι οποίοι αποκλείστηκαν, καθώς τα στελέχη της Meccti τούς είπαν ότι η αεροπορική εταιρεία προσλαμβάνει μόνον άνδρες από το Κουβέιτ.

Μετά τις καταγγελίες, ο υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Χοακίν Πέρεζ Ρέι, έκανε λόγο για «αφόρητη συμπεριφορά» από μέρους των στελεχών της Meccti, «που παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα αυτών των γυναικών».

πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ