Ηράκλειο: Στη φυλακή ο «νταής» σύζυγος που εμβόλισε περιπολικό

Petite Perle 300×250

Είχε απειλήσει τη σύζυγό του με μαχαίρι ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί τρεις φορές στο ψυχιατρείο.

Ποινή κάθειρξης τεσσάρων ετών και δέκα μηνών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στον 52χρονο «νταή» που προκάλεσε ενδοοικογενειακό επεισόδιο στο σπίτι του, το πρωί της Τετάρτης και όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς εμβόλισε το περιπολικό, εγκατέλειψε το όχημά του και τράπηκε σε φυγή. Η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη κι έτσι θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Σε βάρος του 52χρονου, που εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, είχαν ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου διώξεις για βία κατά υπαλλήλων, απειλή κατά της συζύγου και παράνομη οπλοφορία. Στη δίκη, η 37χρονη γυναίκα περιέγραψε τα μαρτύρια που της έκανε ο 52χρονος, ο οποίος την ζήλευε παθολογικά και χτυπούσε πόρτες και κουδούνια μέσα στη νύχτα ξυπνώντας τα ηλικίας 12 και 14 χρόνων παιδιά τους, σκαρφάλωνε στο μπαλκόνι της και εισέβαλε στην κρεβατοκάμαρά της αναζητώντας έναν εραστή που πίστευε ότι έχει!

Μετά την καταγγελία της 37χρονης συζύγου του για το επεισόδιο που είχε προκαλέσει σε βάρος της κραδαίνοντας ένα μαχαίρι στη λαβή του οποίου υπήρχε αίμα, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι αλλά εκείνος μπήκε στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να ξεφύγει. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, αλλά όταν οι αστυνομικοί πήγαν να κάνουν τον έλεγχο, ο οδηγός του που είναι από παλιά γνώριμος των Aρχών για άλλα αδικήματα εμβόλισε το περιπολικό και τράπηκε σε φυγή.

Αρκετές ώρες μετά, ο 52χρονος εντοπίστηκε, αλλά σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι και πήδησε σε έναν περιφραγμένο χώρο, όπου τον εγκλώβισαν και τον συνέλαβαν, ενώ εκείνος τους έβριζε χυδαία! Στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι κάνει χρήση χασίς και περιστασιακά κοκαΐνης, ενώ έχει νοσηλευτεί τρεις φορές σε ψυχιατρική κλινική καθώς πάσχει από διπολική διαταραχή, αλλά έχει διακόψει την φαρμακευτική αγωγή που του δόθηκε.

Πηγή: protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ