Βέροια: Η 29χρονη που πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα «εξακολουθεί να υποστηρίζει πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση»

Petite Perle 300×250

«Η κατηγορούμενη πριν έρθει ακόμα σε επαφή με το συνήγορό της, έχει δώσει την αυθόρμητη κατάθεση της. Ό,τι είπε τότε, αυτό συνεχίζει να υποστηρίζει μέχρι και αυτή την ώρα και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το κεφάλαιο της ανάκρισης δεν έχει ακόμη κλείσει. […] Αυτό που ισχυρίζεται αυτή η γυναίκα είναι ότι δεν είχε ποτέ ανθρωποκτόνο πρόθεση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης μητέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε το 11 μηνών βρέφος της, πετώντας το στον Αλιάκμονα.

Ο κ. Μπιδέρης πρόσθεσε ότι αυτό που περιγράφει η 29χρονη «και είναι γνωστό ήδη σε εσάς, είναι ότι αφού έκανε μια βόλτα με το παιδί της σε εκείνο το μέρος που περιγράφεται στο φράγμα, το οποίο είναι ένας χώρος συνήθους ψυχαγωγίας των πολιτών της Βέροιας, κάποια στιγμή έπιασε το κινητό της στο χέρι, αφαιρέθηκε για χρόνο που δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια, πάντως όχι για λεπτά, μιλάμε για δευτερόλεπτα και η επόμενη εικόνα που είχε ήταν το μωρό μέσα στα νερά του Αλιάκμονα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι έκανε αφού είδε το μωρό της στον Αλιάκμονα, καθώς έχουν έρθει στη δημοσιότητα βίντεο που την δείχνουν να πηγαίνει «ατάραχη μέχρι και σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών», αφού επισήμανε ότι αυτή η κατάσταση της μη ταραχής είναι γνωστή στην επιστήμη και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε σοκ – «το γνωστό φριζάρισμα, το πάγωμα» – ο δικηγόρος της 29χρονης ξεκαθάρισε ότι έχει διαταχθεί κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από τον ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας,

«την οποία περιμένουμε όλοι για να δούμε και να προσδιοριστούν αν υπάρχει ψυχιατρική νόσος ή διαταραχή και αν αυτή δικαιολογεί τις πράξεις της συγκεκριμένης γυναίκας».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ