Γονείς 19χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο στο Αγρίνιο δώρισαν τα όργανα του

Σε εξέλιξη η μεταμόσχευση του ήπατος του αδικοχαμένου νέου στον 44χρονο στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης - Το νεφρό και η καρδιά του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Ωνάσειο της Αθήνας.

Σε έναν 44χρονο ασθενή με ηπατική ανεπάρκεια μεταμοσχεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης το ήπαρ του άτυχου 19χρονου από την 'Αρτα, ο οποίος έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η χειρουργική επέμβαση στο «Ιπποκράτειο» για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταμόσχευσης του ήπατος στον 44χρονο.

Νωρίτερα, σήμερα, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και το ένα νεφρό του 19χρονου. Το άλλο νεφρό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και η καρδιά του στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργό κέντρο στην Αθήνα, ώστε, μετά τους ελέγχους ιστοσυμβατότητας, να προχωρήσουν διαδικασίες μεταμοσχεύσεων.

Για τη μεταφορά των μοσχευμάτων στήθηκε «γέφυρα ζωής». Δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας Ζ και περιπολικά της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης διευκόλυναν τη μεταφορά των μοσχευμάτων στο «Ιπποκράτειο».

Ο 19χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα στο Αγρίνιο στις 27 Δεκεμβρίου και από την περασμένη Τρίτη ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Έτσι, οι γονείς του -παρ' ότι έχασαν το παιδί τους- πήραν την απόφαση να χαρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thestival.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ