Γρεβενά: Ενός λεπτού σιγή στο χειρουργείο του 6χρονου Θωμά

Petite Perle 300×250

Ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από ανακοπή που υπέστη. 

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο χειρουργείο για την αφαίρεση οργάνων του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου διακομίστηκε έπειτα από ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο της ΕΡΤ, οι γιατροί από Ελλάδα και Ιταλία που συμμετείχαν για την αφαίρεση οργάνων του 6χρονου Θωμά, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν έτσι τον 6χρονο Θωμά και τους γονείς του με την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά του.

Το χειρουργείο για την αφαίρεση των οργάνων του 6χρονου Θωμά κράτησε περίπου 12 ώρες. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η καρδιά του 6χρονου Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο, το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες του αγοριού από τα Γρεβενά σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

Όσο για τους κερατοειδείς και τους νεφρούς που θα δοθούν σε ασθενείς στην Ελλάδα θα ακολουθήσει δεύτερο χειρουργείο το επόμενο διάστημα.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του 6χρονου Θωμά

Η μητέρα του 6χρονου Θωμά, πάντως, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις ομάδες των γιατρών λέγοντάς τους «να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει».

Σήμερα η κηδεία του 6χρονου Θωμά από τα Γρεβενά

Σε κλίμα οδύνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή (8/1) η κηδεία του 6χρονου Θωμά ο οποίος μετά από ανακοπή και γενναία μάχη για την ζωή που έδωσε, τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 4:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Οι γονείς ζήτησαν αντί για στεφάνια, να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά και δωρεά απινιδωτών στα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ