Κιβωτός του Κόσμου: Πολυήμερη προθεσμία θα ζητήσει ο πατέρας Αντώνιος

Petite Perle 300×250

Πολυήμερη προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί επί των στοιχείων της δικογραφίας, που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», θα αιτηθεί σήμερα -δια των συνηγόρων του- ο ιδρυτής της οργάνωσης, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, ο οποίος έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα ενώπιον των εισαγγελέων Ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος δεν θα δώσει ο ίδιος το παρών στο προγραμματισμένο για σήμερα τετ –α -τετ με τις δυο εισαγγελείς, αλλά αντ' αυτού θα εμφανιστούν οι δικηγόροι του, οι οποίοι αφενός θα ζητήσουν να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής για την πολύκροτη υπόθεση και αφετέρου θα αιτηθούν πολυήμερη προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου». Εξηγήσεις, οι οποίες αφορούν στο κακούργημα της «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση», καθώς και το πλημμέλημα της «ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων κατά συρροή».

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να αντικρούσει τα όσα ειδεχθή τού προσάπτουν, ένας 19χρονος σήμερα νεαρός, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με τις καταγγελίες – αποκαλύψεις του για το τι φέρεται να συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πύλες της «Κιβωτού του Κόσμου» και ενός 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Η πλευρά του πατέρα Αντώνιου, σύμφωνα με πληροφορίες, «χτίζει» την υπερασπιστική του γραμμή, κυρίως γύρω από την αποδόμηση της κατάθεσης του 19χρονου, τον οποίο θα παρουσιάσουν ως άτομο αναξιόπιστο, με παραβατική συμπεριφορά, που εμπλέκεται στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τα ταμεία της δομής της «Κιβωτού» στο Βόλο.

Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων του πατέρα Αντώνιου η Εισαγγελία, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σε περίπτωση που ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», διωχθεί ποινικά, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο, θα αποφασίσει για τον αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκισή του ή μη.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο έλαβαν κλήση για παροχή εξηγήσεων και επτά συνεργάτες του, οι οποίοι βρέθηκαν στο… στόχαστρο της μεγάλης ποινικής έρευνας για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνται ή φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που είχαν εμπλοκή στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού, έχουν κληθεί για παροχή ανωμοτί εξηγήσεων ενώπιον των εισαγγελέων για το αδίκημα της «σωματικής βλάβης αδυνάμων» και αναμένεται επίσης να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν επί των στοιχείων της δικογραφίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ