Απολογούνται οι 5 για τα θερμοκήπια με τα δενδρύλλια ινδικής κάνναβης-Φέρουν κακουργηματικές διώξεις

Petite Perle 300×250

Απολογούνται σήμερα οι 5 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι καλλιεργούσαν δενδρύλλια ινδικής κάνναβης μέσα σε θερμοκήπια.

Πρόκειται για τρεις Κρητικούς 42, 40 και 38 χρονών αλλά και δύο Πακιστανούς.

Ο εισαγγελέας τους έχει ήδη ασκήσει ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού ενώ κατά περίπτωση μέλη της ομάδας κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Πώς έγινε η σύλληψη

Την περασμένη Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, κατά την διάρκεια της οποίας, συλλαμβάνονται 5 άτομα, κατηγορούμενα για σύσταση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

image6
image5
image7

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε θερμοκήπιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπου βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά 744 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο θερμοκήπιο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως αποξηραντήριο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 30 κιλά και 150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Εκεί βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών Κρητικών, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

9 Κυνηγετικά όπλα,
23 φυσίγγια,
3 κινητά τηλέφωνα και
το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών.

cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ