Δέντρο 10 μέτρων ύψους έπεσε στο πεζοδρόμιο – Βίντεο από τα πρώτα λεπτά μετά την πτώση

Petite Perle 300×250

Μία λεύκα ύψους 10 μέτρων ήταν το δέντρο που έπεσε στο πεζοδρόμιο στη λεωφόρο Ικάρου κινητοποιώντας τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν στις 11 περίπου το πρωί όταν το δέντρο – εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Ηράκλειο – έπεσε την ώρα που δίπλα του βρισκόταν ένας ηλικιωμένος.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκαν οι αρχές και έσπευσαν η πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, το ΕΚΑΒ αλλά και η δημοτική αστυνομία.

«Εμείς ειδοποιηθήκαμε από την πυροσβεστική ότι ένα δέντρο στην αρχή της λεωφόρου Ικάρου έπεσε. Όταν πήγαμε είδαμε ότι δέντρο δεν έπεσε στο δρόμο αλλά από την πλευρά του πεζοδρομίου και του πετρόκτιστου στηθαίου», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Αυτοψία στον χώρο

Άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του δέντρου αλλά και η αυτοψία των αρχών για τα αίτια της πτώσης.

«Το δέντρο ήταν μία λεύκα ύψους πάνω από 10 μέτρα. Το περιστατικό το ανέλαβε η Υπηρεσία Πρασίνου η οποία προχώρησε στην απελευθέρωση του χώρου αλλά και την αυτοψία από τους γεωπόνους και τους ειδικούς. Η εκτίμηση είναι προφανώς πως το δέντρο έπεσε λόγω των επικρατούντων ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Όλα τα δέντρα είναι εν δυνάμει επικίνδυνα όταν φυσάει δυνατός άνεμος. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα», τόνισε σχετικά ο κ. Παττακός.

Σε κατάσταση σοκ ο ηλικιωμένος

Σε κατάσταση σοκ ήταν ο ηλικιωμένος άνδρας που βρισκόταν δίπλα από το δέντρο την ώρα της πτώσης.

Η φυλλωσιά του δέντρου ακούμπησε τον άτυχο άνδρα χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει. Μάλιστα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο ωστόσο ο ηλικιωμένος αισθανόταν καλά στην υγεία του – πέρα από το σοκ που υπέστη – και δεν ήθελε να διακομιστεί, ούτε προληπτικά, στο νοσοκομείο.

cretapost.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ