Καλά νέα για εμπόρους και παραγωγούς λαϊκών αγορών!

Petite Perle 300×250

Μείωση του τέλους ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Μείωση τέλους για τους παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών ψήφισε χτες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το σώμα ψήφισε την εναρμόνιση των κανόνων για τις λαϊκές αγορές του Ηρακλείου με τον νόμο 4849/21, ο οποίος ρυθμίζει τους κανόνες αναφορικά με το υπαίθριο εμπόριο. 

«Κατά το παρελθόν υπήρχαν δύο διαφορετικά ύψη τελών. Οι παραγωγοί πλήρωναν 4 ευρώ και οι έμποροι πλήρωναν 8 ευρώ, σε διαφορετικά μέτρα αλλά όχι αναλογικά. Χτες πήραμε μία ενιαία απόφαση η οποία θα καθορίζει τα τέλη ανάλογα με τα τρέχοντα μέτρα που έχει στον κάθε πάγκο του ο κάθε έμπορος ή παραγωγός. Έτσι αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι παραγωγικές άδειες και οι πάγκοι είναι 4 μέτρα και θα πληρώνουν 4 ευρώ, το ίδιο ισχύει και για τους εμπόρους οι οποίοι ανάλογα με τα μέτρα θα γίνεται και η καταβολή των τελών» ανέφερε στο Cretalive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Σισαμάκης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού έγινε μείωση κατά 50% στα τέλη που πληρώνουν οι έμποροι και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, ενώ πλέον και οι δύο αυτές κατηγορίες θα πληρώνουν τα ίδια ποσά στα τέλη. Επιπλέον η πληρωμή των τελών θα γίνεται με καταβολή στα ταμεία του δήμου και όχι στις λαϊκές αγορές όπως συνέβαινε μέχρι τη λήψη της απόφασης.

Επίσης ο ίδιος διευκρίνισε ότι «αυτό επιτάσσει ο νόμος και είναι σαφής, δηλαδή ανά τρέχον μέτρο πρέπει να καθορίζεις το ημερήσιο τέλος των λαϊκών αγορών και αυτό κάναμε. Ουσιαστικά ήρθαμε να εναρμονίσουμε τον νόμο και αυτά που περιγράφει με τους κανόνες που ισχύουν και στο Ηράκλειο. Έτσι, είναι πιο δίκαιο. Οι εμπορικές άδειες είναι αυτές που είχαν θιγεί κατά το παρελθόν, ήταν και ο κορωνοϊός και η ενεργειακή κρίση οπότε προσπαθούμε να περιορίσουμε λίγο το κόστος των ανθρώπων αυτών».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη δήλωσε ότι «ψηφίσαμε εναρμόνιση του τέλους σύμφωνα με την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχαμε πάρει και είναι ένα ευρώ ανά τρέχον μέτρο. Είναι κάτι που γνωρίζουν οι παραγωγοί και οι έμποροι των λαϊκών αγορών και είναι σύμφωνοι καθώς έχει προηγηθεί ήδη διαβούλευση με τον αντιδήμαρχο τον κ. Σισαμάκη ο οποίος είναι και υπεύθυνος για τις λαϊκές αγορές. Επίσης πλέον η πληρωμή των τελών θα γίνεται με καταβολή στο ταμείο του δήμου και όχι στις λαϊκές αγορές όπως γίνονταν μέχρι τώρα».

«Όταν γίνεται μείωση τελών ουσιαστικά δε μπορεί να διαφωνήσει κανείς. Αποδίδουμε δικαιοσύνη προς τους ανθρώπους που είναι μέσα στις λαϊκές αγορές είτε είναι έμποροι είτε παραγωγοί» – κατέληξε ο κ.Σισαμάκης.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ