Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα στοιχεία που την «καίνε» για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Petite Perle 300×250

Την ερχόμενη Τετάρτη (11.01.2023) θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών.

Το πρωί της Δευτέρας (09.01.2023), η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου – τεχνική σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου- ισχυρίστηκε πως τώρα που μελέτησε όλα τα στοιχεία, συμπέρανε πως η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη δεν ήταν τελικά θανατηφόρα, αλλά… θεραπευτική. Ωστόσο, πριν από μήνες, η ίδια έκανε λόγο για ανθρωποκτονία, αναφερόμενη στους θανάτους και των τριών παιδιών (Τζωρτζίνας, Ίριδας, Μαλένας). «Ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία», έλεγε χαρακτηριστικά.

Ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, τα στοιχεία που «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με όσα είπε, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχουν καταθέσει ότι δεν χορήγησαν κεταμίνη στο 9χρονο κορίτσι, αλλά το έκανε η μητέρα του.

Επίσης, υπάρχουν μαρτυρίες περίπου 40 γιατρών και νοσηλευτών από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο, από τη ΜΕΘ της Πάτρας, από την Παιδιατρική Κλινική, από το Ωνάσειο και από το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», που κάνουν λόγο για ύποπτες καταστάσεις και περίεργες συμπεριφορές της Ρούλας Πισπιρίγκου. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι δεν δικαιολογούνται ούτε το πρόβλημα υγείας της Τζωρτζίνας, ούτε ο θάνατος της. Ειδικότερα, στέκονται στην Άνοιξη του 2021, όταν -εν μέσω εσωτερικών συγκρούσεων στην οικογένεια και ενώ το ζευγάρι ήταν σε διάσταση- πέθανε η -6μηνών- Ίριδα και η Τζωρτζίνα, η οποία ήταν υγιέστατη, παρουσιάζει ξαφνικά προβλήματα υγείας.

Σε όλα τα παραπάνω, προστίθενται οι αναφορές για το αίτημα της Ρούλας Πισπιρίγκου να είναι η κόρη της σε μονόκλινο δωμάτιο, καθώς και οι μαρτυρίες ότι η καθυστέρησε να ειδοποιήσει γιατρούς και νοσηλευτές, τη στιγμή που η 9χρονη άφηνε την τελευταία της πνοή.

Για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη και αναμένεται να πραγματοποιηθεί άλλη δίκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ