Σύριζα Ηρακλείου: Τα προβλήματα παραμένουν σε Αρκαλοχώρι και Αγία Πελαγία

Petite Perle 300×250

Οι δυο πληγές του Ηρακλείου (Σεισμόπληκτοι και πλημμυροπαθείς), συνεχίζουν να αιμορραγούν και η Κυβέρνηση απούσα

Σχεδόν ενάμισι χρόνο από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, στο περίμενε είναι οι κάτοικοι που επλήγησαν. Οι κατεστραμμένες περιουσίες τους, αναμένουν τις περιβόητες εγκρίσεις και φυσικά τα ποσά που κάποια στιγμή θα λάβουν ΔΕΝ καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις εργασίες ανακατασκευής ή δημιουργίας νέας κατοικίας.

Οι καταγγελίες των κατοίκων δεν έχουν τέλος, που αισθάνονται πλέον όμηροι, υποσχέσεων που δεν έχουν αντίκρισμα. Ελάχιστοι φάκελοι από τους 1.000 περίπου, έχουν εγκριθεί , υπολείπονται πάνω από 8.000 να κατατεθούν, γιατί το κόστος για την ολοκλήρωση του φακέλου είναι μεγάλο και η γραφειοκρατία σχεδόν απαγορευτική.

Να θυμίσουμε γιατί οι Κυβερνώντες έχουν αδύνατη μνήμη ότι: μετά τον μεγάλο σεισμό 1200 κτίρια έχουν κριθεί ακατάλληλα, 600 χρήζουν επισκευών. 800 συμπολίτες μας ουσιαστικά έχουν γίνει πρόσφυγες στον τόπο τους και μένουν τόσους μήνες στα κοντέινερ των 24 τμ και πάνω από 3500 άτομα έχασαν σπίτια και δουλειές. Τα αιτήματα του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων, θα φτάσουν επιτέλους στα αυτιά των υπευθύνων ή θα τους θυμηθούν μόνο σε προεκλογικού τύπου φιέστες και επισκέψεις;

1. Επιστροφή του Φ.Π.Α. όταν γίνονται εργασίες για όλα τα σεισμόπληκτα κτίρια.

2.Τα νέα κτίρια να έχουν ενεργειακή αναβάθμιση.

3.Άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ). Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 17 άτομα και δεν επαρκούν. Το ίδιο ισχύει και για την Πολεοδομία η οποία λειτουργεί μόλις με 2 υπάλληλους

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Μια περιοχή κατεξοχήν τουριστική, ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί και δεν βλέπουν οι καταγγέλλοντες κάτοικοι, ενδιαφέρον από την Πολιτεία, για την αποκατάσταση του οικισμού. Η αγωνία τους εστιάζεται:

  • Στις καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων (πέρα από τα χρήματα της πρώτης αρωγής των 6.000 ευρώ, δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών).
  • Στη γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα
  • Ζουν υπό τον φόβο τυχόν νέων πλημμυρικών φαινομένων

Σε κάθε φυσική καταστροφή κατά το παρελθόν, η ΝΔ, επένδυε στην προπαγάνδα, το ψεύδος, στην τυμβωρυχία, για να αποκομίσει πολιτικό όφελος. Ως Κυβέρνηση, πάντα κάποιος άλλος φταίει: οι πολίτες, οι Δήμοι, τα δάση, οι υπάρχοντες Νόμοι κλπ. Ως μέσον διαχείρισης έχει επιλέξει τα μεγάλα λόγια και τις κενές περιεχομένου υποσχέσεις.

Ουσιαστικό για τον τόπο μας και τους πολίτες του Νομού μας, που δοκιμάζονται, είναι να φέρνουμε καθημερινά στην επικαιρότητα, τις μεγάλες αυτές πληγές που επιζητούν θεραπεία, σχεδιασμό και έργα τέτοια που δεν θα καλύψουν τα προβλήματα αλλά θα δώσουν προοπτικές ενίσχυσης των πληγέντων και ανάπτυξης των περιοχών.

Τούτο βέβαια η ΝΔ, έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να το πράξει, ασχολείται με το ξεθεμελίωμα του κοινωνικού Κράτους και την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων. Για μας το σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ, απαντά και σε τούτα τα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου

του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ