Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Εύκολα πέρασε στα προημιτελικά και τώρα ΠΑΟΚ

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, επικράτησε 2-0 εκτός έδρας του Βόλου με σκόρερ τους Τσέριν και Σπόραρ, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet όπου θα βρει απέναντι του τον ΠΑΟΚ σε διπλά παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του αντιπάλου του, έφτασε εύκολα στη νίκη, ενώ είδε τόσο τον Πούχατς να δείχνει καλά στοιχεία και τον Βαγιαννίδη να αρπάζει την ευκαιρία. Στα θετικά και η παρουσία του Ιωαννίδη που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ αλλά και η επιστροφή του Σπόραρ στα γκολ, με τον Σλοβένο να σκοράρει μετά το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.

Απείλησε αρχικά στο 11' με εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς ενώ στο 16' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με τον Σλοβένο εξτρέμ αλλά το πλασέ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κότνικ. Ενώ στο 27' ο Πούχατς βρέθηκε σε θέση βολής μετά από σέντρα του Σάντσες, ο Πολωνός έπιασε το σουτ με τη μία και η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Σλοβένου τερματοφύλακα. Την ίδια ώρα ο Βόλος είχε μόνο ένα σουτ, το επιχείρησε ο Καρτάλης στο 37' με τη μπάλα να φεύγει αρκετά έξω από την εστία του Λοντίγκιν.

Ασίστ ο Ιωαννίδης, γκολ ο Τσέριν

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 40' όταν ο Πέρεθ έκανε τη βαθιά μπαλιά προς τον Ιωαννίδη, αυτός πέρασε στο σπριντ τον Ασλανίδη, ενώ ξεπέρασε και τον Κότνικ που είχε βγει. Ο Έλληνας φορ επειδή βγήκε αρκετά πλάγια προτίμησε να μην πλασάρει σε κενή εστία αλλά να γυρίσει τη μπάλα προς τον επερχόμενο Τσέριν ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του τριφυλλιού.

Δύο λεπτά αργότερα ο Πούχατς σε μια προσπάθεια να κάνει μια ντρίπλα, έκανε λάθος, ο Τσιρίνος έκλεψε τη μπάλα και ο αριστεροπόδαρος μπακ τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Αγγελάκης έδωσε αρχικά πέναλτι αλλά με την υπόδειξη του VAR πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και έδωσε φάουλ στο όριο της μεγάλης περιοχής.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για το Βόλο με τον Οζέγκοβιτς να μπαίνει στο παιχνίδι αντί του Κούτσια ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε με τους έντεκα που ξεκίνησαν το ματς.

Το τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο δεύτερο 45λεπτο και απείλησε στο 58' με τον Βέρμπιτς να ολοκληρώνει μια ωραία επίθεση του Παναθηναϊκού και τον Κότνικ να αποκρούει τη μπάλα.

Με τη συμπλήρωση 65 λεπτών αγώνα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του καθώς πέρασε στο ματς τους Σπόραρ-Μπερνάρ αντί των Βέρμπιτς, Πέρεθ.

Βρήκε δίχτυα ο Σπόραρ

Δύο λεπτά αργότερα ο Σλοβένος φορ μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το διάγωνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Στο 78' ο Μπερνάρ με εκπληκτικό τακουνάκι βρήκε τον Σπόραρ, αυτός μπήκε στην περιοχή, έδωσε έξω στον Παλάσιος που έκανε το σουτ ανενόχλητος αλλά η μπάλα κόντρα στον Ασλανίδη.

Στο 80' όμως ο Παναθηναϊκός βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Σπόραρ να σκοράρει μετά από τέσσερα παιχνίδια και συγκεκριμένα το πρώτο ματς των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά-πάσα στο πρώτο δοκάρι για να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Σλοβένος φορ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90' του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Τσόκαϊ εκτός περιοχής να βρίσκεται σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας του Κότνικ.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Ουές, Καρτάλης, Μεταξάς (66' Ντέλετιτς), Γκάζι (66' Τσελεμπάκης), Τσιρίνος (66' Μπαριέντος), Μεθκίδα, Κούτσιας (46' Οζέγκοβιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Σάντσες, Πούγγουρας, Σάρλια, Πούχατς (75' Παλάσιος), Πέρεθ (65' Μπερνάρ), Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης (82' Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (65' Σπόραρ), Τσέριν, Ιωαννίδης (82' Κώτσιρας).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ