Ηράκλειο: Έχασε 25.000 ευρώ – 65χρονος το νέο θύμα ηλεκτρονικής απάτης

Petite Perle 300×250

Περίμενε κατάθεση χρημάτων από επένδυση σε κρυπτονομίσματα, όμως, αντιθέτως, του έκαναν "ανάληψη" 25.000 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Το τελευταίο θύμα ηλεκτρονικής απάτης στο Ηράκλειο το "φυσάει και δεν κρυώνει", αφού πείστηκε να δώσει όλα τα στοιχεία του σε επιτήδειο που του τηλεφώνησε από το Λουξεμβούργο, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Η υπόθεση έφτασε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, όπου ο 65χρονος απευθύνθηκε για να καταγγείλει τα όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο ertnews.gr, ο 65χρονος Ηρακλειώτης δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο από το Λουξεμβούργο, ο οποίος, με το πρόσχημα ότι θα του κατέθετε χρήματα από παλαιότερη επένδυση σε κρυπτονομίσματα, τον έπεισε να του επιτρέψει την πρόσβαση όχι μόνο στον υπολογιστή του, αλλά και στον τραπεζικό του λογαριασμό, δίνοντάς του όλα τα στοιχεία που του ζήτησε.

Ο άγνωστος, μέσω γνωστής εφαρμογής απομακρυσμένης πρόσβασης, μπόρεσε να έχει τον χειρισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή του θύματος. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο 65χρονος φέρεται να του έδωσε τα στοιχεία και τον κωδικό πρόσβασης στο IBAN του.

Με όλους τους κωδικούς στη διάθεσή του ο άγνωστος έδρασε ανεμπόδιστα και κατάφερε να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του θύματος 25.000 ευρώ.

Η μεταφορά των χρημάτων φέρεται να έγινε στις 5 Ιανουαρίου, ωστόσο, έγινε αντιληπτή από το θύμα αργότερα και χθες καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, με την ελπίδα ότι θα εντοπιστούν τα ίχνη του δράστη και θα επιστραφούν τα χρήματα.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ