Ο νόμιμος πληθυσμός του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
Τι αλλάζει στις έδρες της χώρας

Σε 9.716.889 άτομα ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, που διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Στο Μαλεβίζι ο νόμιμος πληθυσμός ανέρχεται σε 25.271 κατοίκους.
Στη δημοτική ενότητα Γαζίου 18.572
Στη δημοτική ενότητα Κρουσώνα 3.554
Στη δημοτική ενότητα Τυλίσου 3.145
Ο νόμιμος πληθυσμός προκύπτει από τις οικογενειακές μερίδες.
Με βάση αυτά τα στοιχεία έγινε και η νέα κατανομή των εδρών από το υπ. Εσωτερικών που προετοιμάζει το έδαφος για τις βουλευτικές εκλογές.
Συνολικά σε 14 περιφέρειες επέρχονται αλλαγές, με πέντε να κερδίζουν έδρες και εννέα να χάνουν.
Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις έδρες των τεσσάρων περιφερειών της Κρήτης. Η Κρήτη εκλέγει συνολικά 16 βουλευτές . Στο Ηράκλειο 8, στα Χανιά 4,στο Ρέθυμνο 2 και το Λασίθι επίσης 2.
Οι αλλαγές:
-Δύο έδρες κερδίζει η εκλογική Περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής ενώ από μία έδρα κερδίζουν ο Βόρειος, ο Δυτικός και ο Νότιος τομέας Αθηνών καθώς και η Α΄ εκλογική Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.
-Αντίθετα, από μία έδρα χάνουν οι εκλογικές Περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Α΄ Πειραιώς, Άρτας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Σερρών, Φθιώτιδας, Θεσπρωτίας και Καστοριάς. Μάλιστα οι δύο τελευταίες Περιφέρειες καθίστανται μονοεδρικές.
Στην κατανομή αυτή ενσωματώνεται και η επίπτωση από τις τρεις έδρες που αφαιρούνται από τις εκλογικές περιφέρειες για να προστεθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι κάτοικοι εξωτερικού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ