Πλακιωτάκης για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τις εξαιρέσεις

Επίσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου πραγματοποίησε νωρίτερα o Υπουργός

Για την πορεία του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του λιμένα Ηρακλείου, ενημέρωσε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κατά την επίσκεψη του, νωρίτερα, στα γραφεία του ΟΛΗ.

Ο κ. Πλακιωτάκης, που συνοδευόταν από τον βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Β. Καρκανάκη, επανέλαβε ότι από την επικείμενη παραχώρηση εξαιρούνται τα τρία αλιευτικά καταφύγια του νότου και των Λινοπεραμάτων, ο Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου, ο χώρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, το Λιμενικό περίπτερο και, φυσικά, ο Κούλες.

Παράλληλα, ο Υπουργός επισήμανε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι το "Μαρίνα" θα "παραμείνει μεν στον ιδιώτη αλλά με συμβόλαιο στον Δήμο".

Η Διοίκηση του ΟΛΗ παρουσίασε στον Υπουργό εκ νέου το σχετικό πρότζεκτ όπως και τον σχεδιασμό για ένα "πράσινο" λιμάνι. Όπως έχει δηλώσει ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης, το λιμάνι του Ηρακλείου συμμετέχει στο πρόγραμμα Electrical Report από το 2021, ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το λιμάνι με 1,2 εκ. ευρώ για να σχεδιαστούν οι εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης των πλοίων. 

Μόλις ολοκληρωθεί το εγχείρημα, το Ηράκλειο θα είναι το πρώτο λιμάνι που θα το έχει καταφέρει, και θα ηλεκτροδοτεί έτσι όλα τα πλοία που θα βρίσκονται εντός του. Ο σχεδιασμός του προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ο Υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ηράκλειο και, νωρίς το μεσημέρι, πήγε και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ