Τα πρώτα νέα πρόσωπα στο πλευρό του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα

Petite Perle 300×250

Παραμένει θολό το τοπίο στην αντιπολίτευση


Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Μπορεί σε πρώτο πλάνο στη χώρα μας να είναι οι βουλευτικές εκλογές και ήδη οι υποψήφιοι να είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα γραφεία τους όμως σε προεκλογική τροχιά βρίσκονται και οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης και όσοι φλερτάρουν με τον δημαρχιακό θώκο.

Το Μαλεβίζι είναι μια από τις περιοχές που συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον για το πόσες τελικά θα είναι οι παρατάξεις που θα καταφέρουν να κλείσουν ψηφοδέλτια για να είναι αντίπαλες με τον νυν δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα.
Ως βέβαιη θεωρείται για πολλούς η κάθοδος του νέου υποψηφίου Γιώργου Φασουλάκη που επιδεικνύει παρασκηνιακά έντονη δραστηριότητα, και είναι έτοιμος για το επόμενο επίσημο βήμα μετά την αρχική εκδήλωση του ενδιαφέροντός του για να ηγηθεί ως επικεφαλής ενός νέου σχηματισμού.

Ένα ερώτημα που ζητά απάντηση στο Μαλεβίζι είναι τι τελικά θα πράξει η μείζονος αντιπολίτευση.
Ως προς αυτό μπορεί να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ακόμα πιο έντονη φημολογία, όμως όλοι φαίνεται να κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους ή ακόμα και να μην έχουν να τα κλείσουν.

Αυτό που λείπει είναι το "πρώτο βιολί" που θα ενορχηστρώσει, θα συσπειρώσει δυνάμεις και ανησυχίες. Μέχρι σήμερα κανείς δεν γνωρίζει να πει με σιγουριά τι θα πράξουν τελικά οι "Νέοι Δρόμοι".

Το τοπίο στη σημερινή αντιπολίτευση είναι πραγματικά θολό και ενίοτε όχι ρόδινο διότι πολλά ακούγονται και άλλα τόσα λέγονται ακόμα και για πιθανή διάσπαση.
Μέσα σε αυτό το κλίμα τις κινήσεις της από θέση ισχύος, δρομολογεί αρκετούς μήνες τώρα η πλειοψηφούσα παράταξη με τον επικεφαλής, Μενέλαο Μποκέα, να φέρνει στο προσκήνιο σταδιακά τα νέα πρόσωπα που θα συμπορευθούν μαζί του.

Την αρχή την έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον επιχειρηματία Δήμητρη Κουτάντο με τον οποίο φωτογραφήθηκε στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Η μεγάλη καταστροφή που έπληξε την περιοχή τον Οκτώβριο έβαλε ένα φρένο σε όλες αυτές τις δραστηριότητες από όλες τις πλευρές.

Αυτό το διάστημα το προεκλογικό τοπίο έχει αρχίσει να αναθερμένεται και να αναδεικνύονται τα νέα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο τη δημοτικής παράταξης "Το Μαλεβίζι Μπορεί".

Ο δήμαρχος έχει επιλέξει τον δρόμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για το βάπτισμα του πυρός των νέων του υποψηφίων κάνοντας και μια σφυγμομέτρηση στις πρώτες δημόσιες αντιδράσεις.

Τον τελευταίο μήνα ανακοίνωσε τους, Μανώλη Βίστη, Στράτο Σταματάκη και Γιάννη Βελιβασάκη.
Και τα τρία αυτά πρόσωπα έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Είναι αναγνωρίσιμα, διακρίνονται στο πεδίο τους και χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού στην τοπική κοινωνία.

Το καλωσόρισμα του Μποκέα

Τα νέα πρόσωπα ο ίδιος ο δήμαρχος τα καλωσόρισε στον προσωπικό του λογαριασμό ως εξής:

Πόρτα-πόρτα οι επαφές

Υπενθυμίζεται ότι στον δήμο Μαλεβιζίου ως προς τον αριθμό των υποψηφίων απαιτούνται 62 – 63 άτομα για να κλείσει συνδυασμός με τις έδρες στο δημοτικό συμβούλιο να είναι δυο λιγότερες από σήμερα, δηλαδή 25. Οι γυναίκες για να καλυφθεί η ποσόστωση του 40% είναι 24-25. Αυτός είναι ο λόγος που γίνεται στενό μαρκάρισμα σε πιθανούς υποψήφιους πόρτα-πόρτα.

Στις κλειστές κοινωνίες αυτή η τακτική είναι δίκοπο μαχαίρι και πολλές φορές ο λόγος που μπορεί να φρενάρει ακόμα και τον σχηματισμό συνδυασμού εξαιτίας των προσωπικών σχέσεων. Έχει πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε ποιοι τελικά θα είναι αυτοί που θα φτάσουν στην πόρτα του Πρωτοδικείου, ποιες αλλαγές θα υπάρξουν ως προς τα τωρινά πρόσωπα από όλες τις πλευρές, ποια θα αποφασίσουν να αλλάξουν στρατόπεδα και ποια θα είναι αυτά που θα αποχαιρετίσουν την αυτοδιοίκηση ολοκληρώνοντας τον κύκλο τους.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ