Θεσσαλονίκη: Άστεγος μαχαίρωσε άστεγο και αναζητείται ο δράστης

Petite Perle 300×250

Με τον φόβο να είναι τα επόμενα θύματα του άντρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου μαχαίρωσε τον 53χρονο άστεγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε συνθήκες αστεγίας, καθώς ο δράστης συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών ο οποίος και στο παρελθόν έχει εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά με απειλές και καβγάδες με άλλους αστέγους, αλλά και με ανθρώπους που έχουν αναλάβει να τους φροντίζουν, να τους προσφέρουν εθελοντικά φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, επιτέθηκε για ασήμαντη αφορμή στον 53χρονο την ώρα που κοιμόταν απέναντι από τον Λευκό Πύργο, έξω από το θέατρο «Αλέξανδρος» και αυτό που σόκαρε περισσότερο είναι ότι δεν δίστασε να τον μαχαιρώσει τρείς φορές, στο πρόσωπο, τον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και εξακολουθεί να νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Μετά από το αιματηρό περιστατικό ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές αλλά φρόντισε να κρυφτεί προκειμένου να μην τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί και του περάσουν χειροπέδες, κάτι το οποίο δείχνει πως είχε επίγνωση όσων έκανε. Σύμφωνα με πληροφορίες, εις βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα) – όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας (κακούργημα)- και για παράβαση του νόμου περί όπλων, ωστόσο έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα της αυτόφωρης διαδικασίας και δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους άστεγους της Θεσσαλονίκης αφού η ευκολία του δράστη να επιτεθεί για ασήμαντη αφορμή με μαχαίρι στο θύμα του και, μάλιστα, την ώρα που κοιμόταν και ήταν ανήμπορος να υπερασπιστεί την σωματική του ακεραιότητα, τους έχει κάνει να φοβούνται ακόμα και για τη ζωή τους.

«Μετά από το τραγικό περιστατικό οι άστεγοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και έχουν φτάσει στο σημείο να φυλάνε «τσίλιες» το βράδυ, καθώς ανησυχούν πολύ και φοβούνται όσο ο συγκεκριμένος άνθρωπος κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Κώστας, ο δράστης της επίθεσης, ήταν συνεχώς ένα εφιάλτης για αυτούς, μία απειλή, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά. Μέχρι και σε εμένα έχει επιτεθεί τρεις φορές. Οι εθελοντές, επίσης φοβόμαστε όσο δεν συλλαμβάνεται και δεν οδηγείται στη δικαιοσύνη», εξηγεί στο protothema.gr, η πρόεδρος της Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης, Κυριακή Φράγκου, η οποία ήταν εκείνη που ανέδειξε το αιματηρό γεγονός.

«Δεν κινδυνεύουν μόνο οι άστεγοι, που δικαιολογημένα φοβούνται, αλλά κινδυνεύει και όλος ο κόσμος, καθώς πρόκειται για ένα άτομα που εκδηλώνει συχνά επιθετική συμπεριφορά», σημειώνει η κα. Φράγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε στον ύπνο του το 53χρονο και θα μπορούσε να του είχε αφαιρέσει τη ζωή, εμφανίστηκε ξανά στο κέντρο της πόλης και, μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη πλησίασε έναν άστεγο για να τον ρωτήσει αν τον ψάχνει η αστυνομία, τί λέει ο κόσμος για εκείνον κλπ. Όταν ο άστεγος του απάντησε πως τον ψάχνουν, καθώς αυτός κρύβεται πίσω από την επίθεση, ο ίδιος το αρνήθηκε και στη συνέχεια φέρεται να αφαίρεσε την κάρτα sim από το κινητό του τηλέφωνο για να μην εντοπιστεί. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε μετά την επίθεση, αφού μόλις την επόμενη ημέρα από το περιστατικό πλησίασε έναν άλλον άστεγο και του ζήτησε τσιγάρα και φαγητό.

«Ο Τάσος, το θύμα της επίθεσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όμως ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και σε λίγες ημέρες θα λάβει εξιτήριο. Μετά το περιστατικό ήταν πολύς ο κόσμος που ενδιαφέρθηκε για εκείνον, όμως ο ίδιος ανησυχεί πολύ και ρωτάει συνεχώς αν έχει συλληφθεί ο άντρας που πήγε να τον σκοτώσει την ώρα που κοιμόταν», αναφέρει η «μητέρα των αστέγων», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούν την κα. Φράγκου.

ΠΗΓΗ protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ