ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 0-0: Το Κρητικό «τείχος» έβαλε… στοπ στο Δικέφαλο του Βορρά!

Petite Perle 300×250

Ματς-ροντέο χωρίς γκολ. Ο ΠΑΟΚ έφτιαχνε ευκαιρίες, ο Μανδάς σταματούσε τις προσπάθειες των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου και ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει με το 0-0 από την Τούμπα για την 18η αγωνιστική της Super League. Πολύ κοντά στο να «κλέψουν» το ματς βρέθηκαν οι Κρητικοί που είχαν δοκάρι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Περέα.

Σημαντική απώλεια βαθμών για τον «δικέφαλο του βορρά» που πλέον έχει 36 βαθμούς και βρίσκεται στην τρίτη θέση με αγώνα περισσότερο από τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που το σύνολο του Βάλντας Νταμπράουσκας έδωσε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και παράλληλα απομακρύνθηκε από τη Λαμία στους πέντε βαθμούς.

Στο μυαλό των κόουτς

Με το καθιερωμένο 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Κοτάρσκι στην εστία, με τους Σάστρε, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Ράφα Σοάρες στην άμυνα. Σβαμπ με Αουγκούστο κινούνταν στον άξονα, ενώ οι Κωνσταντέλιας Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ κινούνταν πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα.

'Την κλασική «συνταγή» του 3-5-2 ακολούθησε ο ΟΦΗ του Βάλντας Νταμπράουσκας. Μανδάς στα γκολ πόστ με τους Πασαλίδη, Διαμαντή και Βούρο στην αμυντική τριάδα. Ο Λάρσον δεξί μπακ-χαφ, ο Θοράρισον αριστερό, με τους Ντιουσέ, Μεγιάδο και Τοράλ στον άξονα. Στην επίθεση ο Μπαλογιάννης κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντίκο

Το ματς

O ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πολύ δυνατά στο ματς πιέζοντας ψηλά τον ΟΦΗ. Στο δεύτερο μόλις λεπτό ο «δικέφαλος του βορρά» έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ολιβέιρα να παίρνει την κάθετη από τον Σάστρε, να σουτάρει σημαδεύοντας το δεξί κάθετο δοκάρι του Μανδά. Ωστόσο στο τέλος της φάσης και έπειτα από έλεγχο VAR ο κύριος Καραντώνης υπέδειξε τη φάση ως μη γενόμενη. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν σταδιακά το ματς, χωρίς ωστόσο να βγαίνουν στην αντεπίθεση με αξιώσεις καθώς «πάγωναν» τον ρυθμό.

Στο 14' ο Ντίκο υποδέχθηκε την μπάλα έπειτα από κάθετη πάσα του Μπαλογιάννη, μπήκε στην περιοχή με τον Ίνγκασον αντίπαλο, όμως το σουτ του Γάλλου στράικερ ήταν απελπιστικά άστοχο. Το μοτίβο παρέμεινε το ίδιο με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα και να φτάνει στο 21' μια «ανάσα» από το γκολ. Ο Κωνσταντέλιας μπήκε στην περιοχή έπειτα από υπέροχη κάθετη του Ζίβκοβιτς, σούταρε με το δεξί όμως ο Μανδάς απέκρουσε διατηρώντας το «μηδέν».

Σε ακόμη μια αντεπίθεση ο ΟΦΗ έφτασε πάρα πολύ κοντά στο να «παγώσει» την Τούμπα στο 32′. Ίδιο σκηνικό με τον Μπαλογιάννη να τροφοδοτεί τον Ντίκο, αυτός προσποιήθηκε πάνω στον Ίνγκασον, πλάσαρε όμως ο Κοτάρσκι έδειξε τα αντανακλαστικά του με εντυπωσιακή επέμβαση. Ο ρυθμός από εκείνο το σημείο και μετά έπεσε αισθητά με τον Καραντώνη να οδηγεί τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ έπειτα από δύο λεπτά έξτρα χρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή προσπαθώντας να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ. Στην πρώτη του άρτια οργανωμένη επίθεση ο «δικέφαλος του βορρά» απείλησε με το σουτ του Νάρει έξω από την περιοχή το οποίον ωστόσο έφυγε άουτ. Στο 62' ο ΟΦΗ «ξεμύτισε» από την περιοχή με τον Περέα που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο να βγαίνει από τα δεξιά και να σεντράρει, όμως ο Κοτάρσκι μπλόκαρε πριν ο Ντίκο γίνει επικίνδυνος.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 75'. Ο Ολιβέιρα έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, ξεμαρκαρίστηκε, εξαπέλυσε το σουτ με τον Μανδά να αντιδρά άψογα αποκρούοντας.

Έξι λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ. Αντεπίθεση με Νέιρα και Νγτίκο να συνεργάζονται με τον Γάλλο να πατά περιοχή και να σουτάρει παράλληλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι. Aπό εκείνο το σημείο και έπειτα το ματς έγινε πραγματικό θρίλερ.

Στο 90′ ο Αουγκούστο πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έσκαψε στον Μπράντον Τόμας με τον Μανδά να επεμβαίνει τελευταία στιγμή. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μανδάς πραγματοποίησε την επέμβαση του αγώνα όταν ο Ολιβέιρα, πήρε την μπάλα στη περιοχή από σέντρα του Ζίβκοβιτς, έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Μανδάς εκτινάχθηκε εντυπωσιακά σώζοντας την εστία του.

Στην εξέλιξη της φάσης ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να «κλέψει» το ματς όταν ο Ντίκο βγήκε στην κόντρα, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Περέα που με μονοκόμματο σουτ τράνταξε το δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε μέχρι το τέλος για να πάρει το ματς χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασπάσει την κρητική άμυνα, με το ματς να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε (73′ Βιεϊρίνια), Σοάρες (65′ Τόμας), Αουγκούστο, Σβαμπ (73′ Ντάντας), Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράσουσκας): Μανδάς, Πασαλίδης, Βούρος, Διαμαντής (73′ Γιαννούλης), Λάρσον, Θοράρινσον, Ντιουσέ, Μεγιάδο (56′ Περέα), Τοράλ (73′ Νέιρα), Μπαλογιάννης, Ντίκο

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ