Εσπερινός στο Καμαράκι στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Με κάθε επισημότητα όπως κάθε χρόνο γιόρτασαν και φέτος οι κάτοικοι στο Καμαράκι , αλλά και από την ευρύτερη περιοχή τον Άγιο Αντώνιο και την παραμονή στον Εσπερινό κατακλύσθηκε το γραφικό εκκλησάκι από κόσμο.

Αρκετές ήταν οι αρτοκλασίες που πρόσφεραν στη χάρη του Αγίου Αντωνίου οι πιστοί που παρακολούθησαν με τη δέουσα κατάνυξη το Μέγα Εσπερινό, ανάβοντας ευλαβικά το κερί τους κάνοντας την προσευχή τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι έχει γίνει πλήρης ανακαίνιση εντός και ειδικά εκτός του ναού και η εικόνα που παρουσιάζει ο περιβάλλον χώρος είναι εντυπωσιακή για τον επισκέπτη.

Ο εφημέριος της Ενορίας πατήρ Νικόλαος Σταυρουλάκης είχε την ευθύνη και ευχαρίστησε όσους συνεισέφεραν, είτε οικονομικά, είτε με προσωπική εργασία και επίσης ευχαρίστησε θερμά όσους πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρα αγορά.

Στο συγκεκριμένο χώρο παλαιότερα γινόταν μεγάλο πανηγύρι κάθε τέτοια μέρα, αφού έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου ο δρόμος χρησιμοποιούνταν από τους κατοίκους του Μυλοπόταμου για Ηράκλειο και υπήρχε μεγάλη κίνηση.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο μεγάλος βράχος που στέκεται επιβλητικά δίπλα στο εκκλησάκι και σύμφωνα με την παράδοση ο Άγιος Αντώνιος ήταν αυτός που με τα χέρια του  τον συγκράτησε για να μείνει ανέπαφος  ο ναός.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ζεστό τσάι με γλυκίσματα και στο τέλος μετά τον Εσπερινό ζωμός με κρέας.

Πραγματικά όλα ήταν τέλεια και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους και την Ενορία του Καμαρακίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ