Καταδίκη του 23χρονου δολοφόνου της Ελένης Τοπαλούδη για τροχαίο στη Ρόδο

Petite Perle 300×250

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε τη Δευτέρα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου στον 23χρονο Ε.Κ. του Χ., που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία και τον βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη με έναν 21χρονο σήμερα Αλβανό, για τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε στη Ρόδο. Ο 23χρονος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Το τροχαίο συνέβη την 08/06/2018 και ώρα 17.00 εντός του οικισμού Πεύκων Λινδίων.
Ο αθλητής της πάλης Χρήστος Κελετζιάν εκινείτο με την βέσπα του με κατεύθυνση από Ε.0 Λάρδου- Λίνδου προς τους Πεύκους όταν συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή μάρκας Yamaha, οδηγός της οποίας ήταν ο 23χρονος.

Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί από την μηχανή, να σπάσει και τα δύο ζυγωματικά του προσώπου του και να μεταφερθεί επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα. Υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του τοποθετηθούν λάμες τιτανίου.

Του αποδίδεται ότι δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση, δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του ρυθμίζοντας την ταχύτητα αυτού με βάση τις επικρατούσες συνθήκες της οδού, οδηγούσε δε τη μοτοσυκλέτα του στην μία ρόδα («σούζα»), με συνέπεια να συγκρουστεί με το κανονικώς κινούμενο, σε αντίθετη κατεύθυνση επί της ανωτέρω οδού, δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο Χρήστος-Χράντ Κελετζιάν.

Ο αθλητής αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις χωρίς να έχει προσδιοριστεί η επάνοδός του, χάνοντας και ένα συμβόλαιο που αφορά σε αθλητικές επιδείξεις στο Λος Αντζελες, το οποίο θα του απέφερε ένα σεβαστό ποσό.

Εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο αθλητής κατέστησε σαφές ότι ο κατηγορούμενος τον χτύπησε ενώ το δίκυκλο του βρισκόταν σε θέση «σούζας» ενώ επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα όχι μόνο κλόνισε την υγεία του αλλά και του κόστισε στην πορεία του στο άθλημα.

Σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος κατέθεσε κι ένας αυτόπτης μάρτυρας ενώ ο κατηγορούμενος λίγο συνέφερε στην δίκη καθώς δεν… θυμόταν.

Ο κατηγορούμενος ειδικότερα θυμήθηκε ότι το όχημα του δεν βρισκόταν σε θέση «σούζας» και ότι δεν φορούσε κράνος ενώ πιθανολόγησε ότι ούτε και ο αθλητής φορούσε κράνος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Χάρης Αμπράζης δήλωσε στην δημοκρατική τα εξής για την δίκη που διεξήχθη αλλά και για την δίκη για την δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη:

«8 μήνες με τριετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος κατέθεσε με ειλικρίνεια. Το σημαντικό είναι ότι δεν γνωριζόταν με τον αθλητή πριν το τροχαίο. Οπως προκύπτει και από τις προανακριτικές καταθέσεις του ιδίου του αθλητή ρητά. Εσφαλμένα στο κακουργιοδικείο και αντίθετα από την αλήθεια κατέθεσαν και στο ΜΟΔ και στο ΜΟΕ οι μάρτυρες και η πολιτική αγωγή περί μπαρ και καβγάδων με τον αθλητή. Μεμπτές οι καταθέσεις για καυγάδες και θα πρέπει να ελεγχθούν. Αναμένουμε την κρίση του Αρειου Πάγου. Ο κατηγορούμενος είναι ένας αριστερόχειρας σε ένα έγκλημα που έγινε από δεξιόχειρα.

Ενας βιασμός με ιατροδικαστική η οποία αναφέρει ότι δεν προκύπτει βιασμός. Ο κατηγορούμενος προκύπτει και από την ψυχιατρική εξέταση ότι δεν έχει στοιχεία σεξουαλικού παραβάτη.

Βασικά στοιχεία για να εστιάσει ο Αρειος Πάγος. Ο κάθε ένας πρέπει να τιμωρείται για ό,τι φταίει και όχι για ότι δεν ερευνήθηκε».

Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας παρέστη ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ