Νίκος Ηγουμενίδης στη Βουλή: Να σταματήσει το Υπουργείο να «σαμποτάρει» το μεγάλο έργο ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πορεία του έργου της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως εξηγείται στο κείμενο της ερώτησης του βουλευτή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, «με τα τεχνάσματα του Υπουργείου να υπονομεύσει τον «Φιλόδημο», μετονομάζοντας το σε «Αντώνης Τρίτσης» και υποβαθμίζοντας τεχνικά και χρηματοδοτικά τη σημασία του, η ΔΕΥΑ Ηρακλείου υποχρεώθηκε να μπει στην «περιπέτεια» να αλλάξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αρχές Δεκέμβρη το έργο να «περάσει» στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Εξαιτίας όλων αυτών των αλλαγών εκκρεμεί μέχρι σήμερα να υπογραφεί και να γίνει η εγγραφή στις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων (ΣΑΕ) και οι πληρωμές έχουν να γίνουν από τον περασμένο Οκτώβριο».

Την ερώτηση συνυπογράφει ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χειρίστηκε το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου ως Υπουργός εξασφαλίζοντας χρηματοδοτικά το έργο, καθώς και οι δύο βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης (αναπλ. Τομεάρχης Ανάπτυξης). Ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης ερωτάται αν «θα υπάρξει άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου η έγκριση και υπογραφή από τις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το μεγάλο έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου;».

Σε σχετική δήλωση του, ο Νίκος Ηγουμενίδης επισημαίνει ότι «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, η Κυβέρνηση, «σαμποτάρει» το μεγάλο έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε σε τροχιά υλοποίησης μετά από δεκαετίες που βρισκόταν «στα συρτάρια» με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε χρηματοδοτικά εργαλεία και έβαλε μπροστά την υλοποίησή του – όχι σε μακέτες  – αλλά στην πράξη. Η ΝΔ να σταματήσει να προβάλει άλλα προσκόμματα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ