Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι η σορός του – Ξεκινά η τελετή της ταφής

Petite Perle 300×250

Έφτασε στο Τατόι η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, συνοδευόμενη από 107 οχήματα, για να πραγματοποιηθεί το τρισάγιο στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η ταφή του, δίπλα στους προγόνους του, όπως άλλωστε επιθυμούσε ο ίδιος.

Συγγενείς, εκπρόσωποι 11 βασιλικών οικογενειών και πλήθος κόσμου έφτασαν από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 82 ετών.

Τον επικήδειο εκφώνησε, εμφανώς συγκινημένος, ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος.

«Είναι οδυνηρή αυτή η μέρα του χωρισμού για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας. Για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και την αδύνατο να είναι μαζί σου» είπε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας. Στερήθηκες νέος τον πατέρα σου. Τήρησες όμως την παρακαταθήκη του και ανέλαβες τις ευθύνες του διαδόχου του ελληνικού θρόνου, που παρέλαβες το ξίφος του αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας».

O Παύλος εκφωνεί τον επικήδειο / (REUTERS/STOYAN NENOV/POOL)

Μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε προς το τελευταίο ταξίδι στο Τατόι.

H σύζυγος του εκλιπόντος, Άννα Μαρία / (REUTERS/STOYAN NENOV/POOL) – eurokinissi

Πλήθος κόσμου περίμενε έξω από τη Μητρόπολη για να αποτίσει φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και την ώρα που έβγαινε το φέρετρό του άρχισε να τον χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει.

ΠΗΓΗ cnn.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ