Εύκολη πρόκριση για τον Στέφανο Τσιτσιπά κόντρα στον Χιτσικάτα

Petite Perle 300×250

Πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση στο τουρνουά μέχρι τώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 του Χιτσικάτα και πέρασε στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Τη συμμετοχή του στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με μεγάλη ευκολία 3-0 σετ του Αυστραλού, Ρίνκι Χιτσικάτα με 6-3, 6-0, 6-2 σε ένα παιχνίδι σε διάρκεια μόλις 92 λεπτά .

Αυτή ήταν η 5η φορά στην καριέρα του που ο Τσιτσιπάς καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Ταλόν Γκρίκσπουρ, τον 26χρονο Ολλανδό (Νο 63), που ήταν ο νικητής στην αναμέτρηση του 2ου γύρου με τον συμπατριώτη του Μπότικ φαν ντε Τσάντσουλπ (Νο 34), καθώς επικράτησε με 6-4, 6-4, 6-4 και πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του στους «32» ενός Grand Slam.

Με την σημερινή του επικράτηση ο Τσιτσιπάς έφτασε στις έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδι του στην σεζόν γεγονός που αποδεικνύει την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Καθοριστικό ρόλο και στον σημερινό του αγώνα έπαιξε το σερβίς. Το εκμεταλλεύτηκε και πήρε προβάδισμα στο πρώτο σετ παρά την έντονη προσπάθεια του αντιπάλου του, αρχικά με 4-0, δεν προβληματίστηκε όταν μείωσε ο Αυστραλός σε4-2 για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας συνέχισε το ίδιο δυνατά κατακτώντας το σε 26 λεπτά αγώνα. Στο τρίτο και πήρε το προβάδισμα με 2-0. Ο Χιτζικάτα έβαλε τέρμα στο σερί του Τσιτσιπά, ισοφάρισε σε 2-2 στο σετ, προκαλώντας όμως την νέα αντίδραση του Τσιτσιπά ο οποίος πέρασε μπροστά με 5-2 και λίγο αργότερα κατέκτησε και αυτό το σετ και τη νίκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ