Προ των πυλών τριήμερη κακοκαιρία

Petite Perle 300×250

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού έρχεται τις επόμενες ώρες, με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και κρύο.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να ξεκινήσει αύριο και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα βόρειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Xιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.
 

Ο καιρός στην Κρήτη

Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες προβλέπονται για την Κρήτη όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν και σήμερα Νότιοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ψυχρή εισβολή

Από αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο καιρός θα χαλάσει σε όλη τη χώρα, με μπόρες, βροχές σε αρκετές περιοχές και πυκνά χιόνια στα δυτικά, ακόμα και σε υψόμετρο 600-700 μέτρα.

Ειδικότερα, για τις 20 Ιανουαρίου ο καιρός χαλάει σε όλη τη χώρα, με βροχές και χιόνια. Τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στις δυτικές περιοχές, όπου χιονοπτώσεις θα έχουμε ακόμη και στα 800 μέτρα υψόμετρο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα κεντρικά, τους 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17°C στα νότια.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στη δυτική Ελλάδα θα έχει ξανά βροχές και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα 600-700 μέτρα στην Ήπειρο. Μάλιστα, πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να εμφανιστούν νιφάδες και μέσα στα Ιωάννινα. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 14°C στα κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και στους 17°C στα νότια.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στη δυτική Ελλάδα, στην Αττική και στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι άστατος και από το απόγευμα θα επιδεινωθεί. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά, τους 6 με 12 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 17°C στα νότια.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου νέες έντονες βροχές θα πέσουν στα δυτικά, αλλά και χιόνια στις ορεινές περιοχές. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 15°C στα κεντρικά, τους 7 με 13 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 18°C στα νότια.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου επανέλαβε ότι από 25-26 Ιανουαρίου αναμένεται νέα κατεβασιά κρύου που θα φτάσει στην Ελλάδα, αυτήν τη φορά από τα βορειοανατολικά. Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία θα υπάρχουν για το σύστημα αυτό τις επόμενες ημέρες.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ